Διατεθειμένος να συνομιλήσει με τη νέα καταλανική κυβέρνηση ο Ραχόι
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, δηλώνει διατεθειμένος να συνομιλήσει με τη νέα Καταλανική κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, μετά την επικράτηση των αποσχιστικών κομμάτων στις χθεσινές εκλογές.
Οι καταλανοί αυτονομιστές συνεχίζουν να χάνουν σε υποστήριξη, αλλά λιγότερο από όσο θα θέλαμε, τόνισε ο Ραχόι, σχολιάζοντας τα χθεσινά αποτελέσματα.
Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Καταλονία αλονία εισέρχεται σε μία περίοδο διαλόγου και δήλωσε ότι ο ίδιος θα κάνει μία προσπάθεια για να συνομιλήσει με τη νέα καταλανική κυβέρνηση.
Πρωταρχική ευθύνη όλων των κομμάτων είναι να εργασθούν από κοινού για την επανόρθωση της κατακερματισμένης περιοχής της Καταλονίας, είπε.
Ο Μαριάνο Ραχόι προειδοποίησε ότι δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε κίνηση για την παραβίαση του ισπανικού Συντάγματος.
ΚΚΕ για επίσκεψη Μητσοτάκη στον Έβρο: Ο καημός του είναι πώς η περιοχή θα γίνει ορμητήριο πολέμου
18:37
Συνελήφθη 32χρονος στα Χανιά για ναρκωτικά και όπλα
18:25
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στο κέντρο των γεωπολιτικών και γεωενεργειακών εξελίξεων της ευρύτερης περιοχής
18:13
Μακρόν: Να αποσαφηνίσουν τη θέση τους οι πολιτικές δυνάμεις με διασυνδέσεις σε βίαιες ομάδες
18:04