ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ επικύρωσε το νόμο για τη φορολογική μεταρρύθμιση (pics)

Ο Τραμπ επικύρωσε το νόμο για τη φορολογική μεταρρύθμιση (pics)
REUTERS/Jonathan Ernst

Ο Ντόναλντ Τραμπ επικύρωσε τον νόμο για τη μείωση των φόρων σε εταιρείες αλλά και φυτικά πρόσωπα, τον οποίο ενέκρινε το Κογκρέσο αυτή την εβδομάδα και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από το 2018.

Ο Τραμπ υπέγραψε τον νόμο στο Οβάλ Γραφείο ενώπιον φωτορεπόρτερ, προτού αναχωρήσει για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του στο ιδιωτικό κλαμπ του, στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα.

«Θέλαμε να περιμένουμε μέχρι τις 7 ή 8 Ιανουαρίου για την επίσημη τελετή, αλλά όλες οι τηλεοράσεις ρωτούσαν αν θα τηρούσα την υπόσχεσή μου να τον επικυρώσω πριν από τα Χριστούγεννα κι έτσι ζήτησα αμέσως να την ετοιμάσουν» είπε ο ίδιος ο Τραμπ.

Όπως εξήγησε, «μια μέση τετραμελής οικογένεια που βγάζει 75.000 δολάρια ετησίως θα δει τους φόρους της να μειώνονται κατά περισσότερα από 2.000 δολάρια».

«Θα αρχίσουν να το βλέπουν τον Φεβρουάριο», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ επικύρωσε επίσης ένα ξεχωριστό διάταγμα που αφορά την προσωρινή χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους μέχρι τις 19 Ιανουαρίου.

Το κείμενο αυτό προβλέπει επίσης την επένδυση πάνω από 4 δισ. δολαρίων για την αγορά πυραύλων και την κατασκευή μιας νέας βάσης πυραύλων στην Αλάσκα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ