Παρθενική πτήση για το AG600, το πρώτο κινέζικο αμφίβιο αεροσκάφος
Το πρώτο, κινεζικής κατασκευής, μεγάλο αμφίβιο αεροσκάφος AG600 ολοκλήρωσε σήμερα την παρθενική του πτήση στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ.
Στις 09:39 πμ τοπική ώρα, το αεροσκάφος AG600, με τον κωδικό «Kunlong», απογειώθηκε με επιτυχία από το αεροδρόμιο Jinwan στην πόλη Τζουχάι. Η πτήση διήρκεσε περίπου μία ώρα.
«Η επιτυχημένη παρθενική του πτήση κατατάσσει την Κίνα μεταξύ των λίγων χωρών του κόσμου που είναι ικανές να αναπτύξουν ένα μεγάλο αμφίβιο αεροσκάφος», δήλωσε ο Χουάνγκ Λινγκτσάι, επικεφαλής σχεδιαστής του AG600.
Η άτρακτος του AG600 έχει μήκος 39,6 μέτρα, με άνοιγμα πτερυγίων 38,8 μέτρα, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία, την κρατική αεροπορική βιομηχανία της Κίνας (AVIC). Το AG600 θεωρείται ότι είναι το μεγαλύτερο αμφίβιο αεροσκάφος στον κόσμο.
Συνελήφθη αξιωματικός για άσκηση βίας σε κρατούμενο σε αστυνομικό τμήμα - Διατάχθηκε ΕΔΕ
22:26
«Καλύπτει τα δικά του εγκλήματα»: Η αντίδραση της Τουρκίας στο Ισραήλ για τη Γενοκτονία των Αρμενίων
22:15
Το πετρέλαιο ανεβάζει και ρίχνει τις τιμές των καυσίμων - Πότε θα φανεί η διαφορά στην αντλία
22:07
Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 3,2 εκατ. ευρώ
22:06