Παρθενική πτήση για το AG600, το πρώτο κινέζικο αμφίβιο αεροσκάφος
Το πρώτο, κινεζικής κατασκευής, μεγάλο αμφίβιο αεροσκάφος AG600 ολοκλήρωσε σήμερα την παρθενική του πτήση στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ.
Στις 09:39 πμ τοπική ώρα, το αεροσκάφος AG600, με τον κωδικό «Kunlong», απογειώθηκε με επιτυχία από το αεροδρόμιο Jinwan στην πόλη Τζουχάι. Η πτήση διήρκεσε περίπου μία ώρα.
«Η επιτυχημένη παρθενική του πτήση κατατάσσει την Κίνα μεταξύ των λίγων χωρών του κόσμου που είναι ικανές να αναπτύξουν ένα μεγάλο αμφίβιο αεροσκάφος», δήλωσε ο Χουάνγκ Λινγκτσάι, επικεφαλής σχεδιαστής του AG600.
Η άτρακτος του AG600 έχει μήκος 39,6 μέτρα, με άνοιγμα πτερυγίων 38,8 μέτρα, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία, την κρατική αεροπορική βιομηχανία της Κίνας (AVIC). Το AG600 θεωρείται ότι είναι το μεγαλύτερο αμφίβιο αεροσκάφος στον κόσμο.
Κίνηση: Κυκλοφοριακή συμφόρηση στον Κηφισό - Καθυστερήσεις και στην Αττική Οδό
08:19
Οι ταινίες της εβδομάδας: Από τον Πάολο Σορεντίνο και τον Έλβις μέχρι το «Scream 7»
08:18
Φοιτητικό συλλαλητήριο για τα Τέμπη στα Προπύλαια - Κλειστός ο σταθμός μετρό «Πανεπιστήμιο»
08:14
Η NASA εκτόξευσε δύο αποστολές για να εξερευνήσει τα μυστηριώδη μαύρα σέλαα
08:07