ΚΟΣΜΟΣ

Θύμα φάρσας η Νίκι Χέιλι: «Έθαψε» τον Πούτιν και αναγνώρισε ανύπαρκτη χώρα

Θύμα φάρσας η Νίκι Χέιλι: «Έθαψε» τον Πούτιν και αναγνώρισε ανύπαρκτη χώρα

Στη Ρωσία είναι διάσημοι. Με τη νέα τους φάρσα, όμως, με θύμα την πρέσβη των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι, βάζουν πλώρη για... διεθνή αναγνώριση. 

Το σατιρικό δίδυμο Vovan και Lexus (κατά κόσμον Βλαντιμίρ Κουζνέτσοφ και Αλεξέι Στολιάροφ) κατάφερε να ξεγελάσει τη Χέιλι, η οποία ήταν από αποκαλυπτική έως αμετροεπής, κατά τη διάρκεια της 22λεπτης τηλεφωνικής συνομιλίας, πιστεύοντας πως μιλάει με τον Πολωνό πρωθυπουργό, Ματέους Μοραβιέτσκι.

Ο υποτιθέμενος Μοραβιέτσκι εξέφρασε την ανησυχία του για την εμπλοκή της Ρωσίας στα εσωτερικά του Μπινόμο – ενός... φανταστικού νησιού στη θάλασσα της Νότιας Κίνας που είχαν επινοήσει – με τη Χέιλι να τον καθησυχάζει πως οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά την κατάσταση εκεί.

«Γνωρίζετε το Μπινόμο; Έχουν κηρύξει ανεξαρτησία. Είχαν εκλογές και πιστεύουμε πως οι Ρώσοι ενεπλάκησαν σ’αυτό», ακούγεται να λέει ο φερόμενος Μοραβιέτσκι. «Ναι, ασφαλώς. Έχουμε γνώση. Παρακολουθούμε την κατάσταση πολύ στενά. Και πιστεύω πως θα συνεχίσουμε όσο αντιμετωπίζουμε ζητήματα που εξακολουθούν να προκύπτουν στη Νότια θάλασσα της Κίνας», απαντά η Χέιλι.

Σε ερώτηση του «Πολωνού πρωθυπουργού» αν πιστεύει πως ο Πούτιν θα είναι επιθετικός απέναντι στην Ευρώπη, η Χέιλι, μεταξύ άλλων, απαντά πως «(οι Ρώσοι) είναι επιθετικοί και μπορεί να γίνουν δύσκολοι στη συνεργασία στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Προσπαθούν να προκαλέσουν αναστάτωση, όμως τους διαχειριζόμαστε και εξακολουθούμε να τους υπενθυμίζουμε ποια είναι η θέση τους».

Στο τέλος της συνομιλίας, η Χέιλι έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μία υποτιθέμενη συνέντευξη που είχε δώσει ο Ουκρανός πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο, όπου «αποκάλυπτε» πως είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον... Κέβιν Σπέισι, κατά τη διάρκεια δείπνου, σε επίσκεψή του στην Ουκρανία το 2015.

Η ίδια η Χέιλι δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ