ΚΟΣΜΟΣ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα φοβούνται για επιθέσεις από γυναίκες με διαβατήρια Τυνησίας

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα φοβούνται για επιθέσεις από γυναίκες με διαβατήρια Τυνησίας
REUTERS/Zoubeir Souissi

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) έχουν πληροφορίες ότι γυναίκες από την Τυνησία, ή γυναίκες που ταξιδεύουν με διαβατήρια Τυνησίας είναι πιθανό να προκαλέσουν “πράξεις τρομοκρατίας” στην αναφερόμενη χώρα του Περσικού Κόλπου, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τυνησίας.

Η Τυνησία αργά το βράδυ της Κυριακής προχώρησε στην ακύρωση των πτήσεων της αεροπορικής εταιρίας του Ντουμπάι (Emirates) προς την Τύνιδα, με αξιωματούχους να δηλώνουν ότι η αεροπορική εταιρία αρνήθηκε την είσοδο σε αεροσκάφος της, σε Τυνήσιες γυναίκες.

Από την Παρασκευή, δεν επιτρέπεται προσωρινά στις Τυνήσιες, ανεξαρτήτου ηλικίας, να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, χωρίς ωστόσο να τους δοθεί οποιαδήποτε εξήγηση.

Η εταιρεία Emirates εκτελεί μια πτήση με επιστροφή την ημέρα μεταξύ Ντουμπάι και Τύνιδας.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες επιβατισσών που μεταδόθηκαν από ΜΜΕ της Τυνησίας, το προσωπικό της εταιρείας τους είπε απλά ότι όσες γυναίκες έχουν διαβατήριο Τυνησίας δεν μπορούν να μεταβούν στα Εμιράτα. Στους άνδρες επετράπη να επιβιβαστούν.

Λίγες ώρες αργότερα, ο πρεσβευτής των Εμιράτων στην Τυνησία μίλησε για μια «προσωρινή» απόφαση διαβεβαιώνοντας ότι το μέτρο ήρθη και οι Τυνήσιες θα μπορούσαν να επιβιβαστούν. Ωστόσο σημειώθηκαν και άλλα περιστατικά, όπως με μια νεαρή γυναίκα στη Βηρυτό το Σάββατο.

«Βρισκόμαστε σε επαφή με τα αδέλφια μας στην Τυνησία σχετικά με μια πληροφορία που αφορά την ασφάλεια και λόγω της οποίας χρειάστηκε να ληφθούν συγκεκριμένα και προσωρινά μέτρα» επισήμανε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών των Εμιράτων Ανουάρ Γκαργκάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ