Ιταλία: Προς διάλυση Βουλή και Γερουσία ενόψει προκήρυξης εκλογών
«Η κυβέρνηση αναμένει τις υποδείξεις του προέδρου της Δημοκρατίας», δήλωσε την Πέμπτη ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, αναφερόμενος στην επικείμενη διάλυση της Βουλής και της Γερουσίας από τον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι βουλευτικές εκλογές πρόκειται να προκηρυχθούν για τις 4 Μαρτίου, με την κανονική ολοκλήρωση της νομοθετικής περιόδου.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Πάολο Τζεντιλόνι πρόσθεσε ότι «η πολιτική αστάθεια δεν είναι αποκλειστικότητα της Ιταλίας», αλλά «είναι ένας κίνδυνος ο οποίος πρέπει να αντιμετωπισθεί με αίσθημα ευθύνης και ικανότητα».
«Θεωρώ ότι η αριστερά που ξέρει να αναλαμβάνει κυβερνητικά καθήκοντα μπορεί να παίξει έναν ρόλο και στο μέλλον, αλλά θα εξαρτηθεί από τα εκλογικά ποσοστά», πρόσθεσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι θα συνεισφέρει στην προεκλογική εκστρατεία του Δημοκρατικού Κόμματος. Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να εργάζεται και τις ερχόμενες εβδομάδες, από τη στιγμή που δεν πρόκειται να υποβάλει παραίτηση.
Τραμπ: «Είναι μια επιλογή» ο έλεγχος του πετρελαίου του Ιράν όπως στη Βενεζουέλα
18:59
Δανία: Αρχίζουν διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης
18:54
Η Google θα ασκήσει έφεση στην καταδικαστΙκή απόφαση για τον εθισμό ανήλικης
18:45
Δέκα δεξαμενόπλοια με πετρέλαιο το «μυστηριώδες δώρο» του Ιράν – Τι αποκάλυψε ο Τραμπ
18:39