ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: 12 νεκροί από φωτιά σε διαμέρισμα στο Μπρονξ

Νέα Υόρκη: 12 νεκροί από φωτιά σε διαμέρισμα στο Μπρονξ
NYFD/Handout via REUTERS

Δώδεκα άτομα σκοτώθηκαν -ανάμεσά τους και ένα βρέφος- και τέσσερις ακόμα τραυματίστηκαν σοβαρά, από φωτιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα πολυωρόφου κτιρίου, στην περιοχή του Μπρόνξ της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με το δήμαρχο της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο

Αρχικά, ένας τοπικός τηλεοπτικός σταθμός, επικαλούμενος δηλώσεις του δημάρχου της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι οι νεκροί είναι έξι, ενώ εκπρόσωπός του ανέφερε μέσω Twitter πως «θα υπάρξουν κι άλλοι (σ.σ. νεκροί) . Φρικτό», έγραψε ο Έρικ Φίλιπς και πρόσθεσε ότι ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο δήμαρχος βρίσκονταν καθ' οδόν προς τον τόπο της τραγωδίας.

Η εφημερίδα New York Post έγραψε επικαλούμενη πηγές της στην αστυνομία ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 11.

Δεν έχουν δοθεί μέχρι τώρα περισσότερα στοιχεία για τα αίτια της πυρκαγιάς. Ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός WABC, μετέδωσε πως η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 19:00 (τοπική ώρα) στον τρίτο όροφο πενταώροφης πολυκατοικίας.

Νωρίτερα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης ανέφερε μέσω Twitter ότι της αναφέρθηκαν 15 σοβαροί τραυματισμοί πολιτών και ότι πάνω από 160 στελέχη της αναπτύχθηκαν στο σημείο. Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας, η Τίφανι Φίλιπς, είχε δηλώσει ότι υπάρχουν νεκροί, αλλά ο αριθμός τους δεν ήταν ακόμη γνωστός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ