Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στην Αγία Πετρούπολη
Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη που σημειώθηκε σε σουπερμάρκετ στην Αγία Πετρούπολη την Τετάρτη, μετέδωσε το Amaq, το πρακτορείο προπαγάνδας της οργάνωσης.
Η έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού έγινε σε σουπερμάρκετ της αλυσίδας Περεκριόστακ, στον πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου Gigant Hall, και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 13 άνθρωποι.
Παρά την ανάληψη ευθύνης, η τζιχαντιστική οργάνωση δεν τεκμηριώνει κατά κανέναν τρόπο τον ισχυρισμό της.
Την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν είχε χαρακτηρίσει την έκρηξη πράξη τρομοκρατίας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Κρεμλίνο.
«Χθες έγινε μία τρομοκρατική επίθεση στην Άγια Πετρούπολη», είπε χαρακτηριστικά και επεσήμανε πως «και πρόσφατα η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας απέτρεψε ακόμη μία τρομοκρατική πράξη».
Πρωτομαγιά: Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα - Ποιοι απεργούν, πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
09:40
Εμπειρίες εμπνευσμένες από την Οδύσσεια βάζουν τη Μεσσηνία στο επίκεντρο του experiential travel
09:30
ΗΠΑ: Στρατιωτικοί ηγέτες ενημέρωσαν τον Τραμπ για πιθανά νέα σχέδια σχετικά με το Ιράν
09:25
Νέα εποχή για τις αστικές συγκοινωνίες - Στόχος τα 2.000 νέα λεωφορεία έως το 2035
09:19