Αφγανιστάν: Η UNICEF προσφέρει 46 εκατ. δολάρια ώστε περισσότερα παιδιά να πάνε σχολείο
Χρηματοδότηση ύψους 46 εκατομμυρίων δολαρίων θα χορηγήσει το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF) στο Αφγανιστάν ώστε να εξασφαλιστεί πως περισσότερα παιδιά θα έχουν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.
Σύμφωνα με αξιωματούχους του εκπαιδευτικού συστήματος του Αφγανιστάν, που επικαλέστηκε, περίπου 3,5 εκατομμύρια παιδιά στη χώρα δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο, κυρίως εξαιτίας της έλλειψης ασφάλειας. Από αυτά τα παιδιά, υπολογίζεται ότι το 75% είναι κορίτσια.
Το TOLOnews, ένα ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο που διαθέτει επίσης έναν από τους γνωστότερους ειδησεογραφικούς ιστότοπους του Αφγανιστάν, ανέφερε ότι η UNICEF θα κατανείμει τη χρηματοδότηση βάσει συμφωνίας που σύναψε με το υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με το δίκτυο, τα κεφάλαια που θα χορηγηθούν στο υπουργείο έχουν στόχο τόσο να προσφερθεί βοήθεια στα παιδιά με την ενίσχυση των τοπικών δομών εκπαίδευσης, όσο και να αυξηθούν οι δυνατότητες του ίδιου του υπουργείου Παιδείας.
ΕΦΚΑ: Αναλυτικά οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Νοεμβρίου στους δικαιούχους
05:00
«Achaia Pass»: Μπαίνει και η Αχαΐα στα voucher του τουρισμού - Πώς θα κάνετε την αίτηση
04:00
Πώς θα γίνονται οι παραδόσεις courier μετά το τέλος των μετρητών - Από πότε αλλάζει
03:00
Συντάξεις Νοεμβρίου: Ποιες είναι αναλυτικά οι ημερομηνίες καταβολής στους δικαιούχους
02:00