ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία:13 μαϊμούδες έχασαν τη ζωή τους από φωτιά σε πάρκο σαφάρι

Βρετανία:13 μαϊμούδες έχασαν τη ζωή τους από φωτιά σε πάρκο σαφάρι
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Stringer

Οι 13 μαϊμούδες πάτας ενός πάρκου σαφάρι στη νότια Αγγλία σκοτώθηκαν σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο σπιτάκι τους, δέκα ημέρες μετά από μια παρόμοια πυρκαγιά στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου.

«Τις πρώτες πρωινές ώρες της 2ας Ιανουαρίου ξέσπασε φωτιά στο σπιτάκι των μαϊμούδων πάτας» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Πάρκο Σαφάρι Γουόμπερν. «Τα μέλη του προσωπικού και οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο αλλά, προς μεγάλη απογοήτευση όλων, κανένα από τα δεκατρία ζώα δεν σώθηκε», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία του Μπέντφορντσιρ, σήμανε συναγερμός γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα, τοπική ώρα, από τους φύλακες που περιπολούσαν στο πάρκο. «Συμπεράναμε ότι η πυρκαγιά πιθανότατα ξεκίνησε από μια γεννήτρια», σημείωσε η πυροσβεστική.

Το κτίριο όπου στεγάζονταν οι μαϊμούδες καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς. Όταν έφτασαν εκεί οι πυροσβέστες η στέγη του είχε ήδη καταρρεύσει, αναφέρει το Γαλλικό πρακτορείο.

Το πάρκο λειτούργησε κανονικά την Τρίτη –εκτός από τον περίβολο που είναι αφιερωμένος στη ζούγκλα– αφού κανένα άλλο ζώο δεν επηρεάστηκε από την πυρκαγιά.

Στις 23 Δεκεμβρίου, από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου, σκοτώθηκε ένα άαρντβαρκ. Τέσσερις σουρικάτες δεν βρέθηκαν και πιστεύεται ότι απανθρακώθηκαν από τη φωτιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ