Χάκερς στην Κίνα εντόπισε ρωσική τράπεζα σε συνεργασία με την Interpol
Εμπειρογνώμονες της εταιρείας διαδικτυακής ασφάλειας Bi.Zone που είναι θυγατρική της μεγαλύτερης ρωσικής τράπεζας Sberbank, βοήθησαν την Interpol να αποκαλύψει ένα δίκτυο χάκερς που δρούσε στην Κίνα.
«Περίπου πριν από ενάμιση μήνα η Interpol απευθύνθηκε σε μας με την παράκληση να συνδράμουμε στον εντοπισμό ενός δικτύου χάκερς, το οποίο υπέπεσε στην αντίληψη της Interpol. Τέσσερις ειδικοί της Bi.Zone πήγαν στην Σινγκαπούρη όπου συμμετείχαν στις σχετικές έρευνες στο πλαίσιο του προγράμματος Interpol Global Complex For Innovations. Μέσα σε ελάχιστες μέρες εντόπισαν το δίκτυο με τους χάκερς στην Κίνα, και έδωσαν όλες τις σημαντικές πληροφορίες στους συνεργάτες της Interpol, τις οποίες και αξιοποίησαν για επιχειρησιακούς σκοπούς», δήλωσε στο Ria Novosti ο αντιπρόεδρος της τράπεζας Στανισλάβ Κουζνετσόφ.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι η εταιρεία Bi.Zone έχει υπογράψει συμφωνία με την Interpol, στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται ανταλλαγή πληροφοριών και έμπρακτη συνεργασία, τονίζοντας ότι η συμφωνία «αυτή συνιστά ένα μεγάλο βήμα στον τομέα της ανάπτυξης της διεθνούς συνεργασίας»
Ο Κουζνετσόφ δήλωσε επίσης ότι η εταιρεία Bi.Zone έχει από τον Σεπτέμβριο την αναγκαία εξουσιοδότηση να πραγματοποιεί ελέγχους όσον αφορά το διεθνές σύστημα SWIFT, στο οποίο συμμετέχουν 42 χώρες περιλαμβανομένης της Ρωσίας.
Έκρηξη ηφαιστείου Fuego: «Τέλος συναγερμού» στη Γουατεμάλα - Πίσω στα σπίτια τους οι κάτοικοι
15:50
Γερμανικά ΜΜΕ:Το ουκρανικό αεροσκάφος κοντά στο οποίο βρέθηκε drone με εκρηκτικά μετέφερε πυρομαχικά
15:45
Οι έξι εβδομάδες του καλοκαιριού με τις μεγαλύτερες πυρκαγιές από το 2007 έως σήμερα
15:42
Λονδίνο: Αποσύρθηκε η αφίσα της νέας ταινίας «Η Μούμια» επειδή κρίθηκε τρομακτική για παιδιά
15:40