ΚΟΣΜΟΣ

«Αυλαία» για τις Κυπριακές Αερογραμμές

«Αυλαία» για τις Κυπριακές Αερογραμμές
REUTERS/Yiannis Kourtoglou/ File photo

Οριστικά «αυλαία» ρίχνουν την επόμενη Τετάρτη οι Κυπριακές Αερογραμμές, οπότε και πρόκειται να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των πιστωτών της υπό εκκαθάριση εταιρείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Φιλελεύθερου, στη συνέλευση οι πιστωτές θα τοποθετηθούν επί του Σχεδίου Διακανονισμού. Οι εκκαθαριστές εκτιμούν πως, εκτός και αν προκύψουν απρόβλεπτες αρνητικές εξελίξεις, το ποσό που θα είναι διαθέσιμο για διανομή στην περίπτωση εγκρίσεως του Σχεδίου Διακανονισμού θα είναι περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ. Περίπου €6,7 εκατ. θα πάρουν οι εργαζόμενοι και €4,3 εκατ. το κράτος.

Σε αντίθετη περίπτωση, υπολογίζονται σε περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ, λόγω των νομικών και άλλων εξόδων που θα δημιουργηθούν για την εκδίκαση των δικαστικών υποθέσεων και την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης.

Τα ακριβά αγαθά της εταιρείας (όνομα, λογότυπο, αεροσκάφος, εξαρτήματα), έχουν ήδη πουληθεί και έχουν απομείνει πιο φτηνά αντικείμενα .

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι στην ιστοσελίδα της υπό εκκαθάρισης εταιρείας καταγράφονται τα εναπομείναντα προς πώληση αγαθά. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο Mitsubishi L300 Minibus - 9 θέσεων (πετρελαιοκίνητο 2977cc), γεννήτριες, ψυγεία νερού, πάγκους εργασίας, μουσαμά χρώματος μπλε, σταντ που ζυγίζουν τις βαλίτσες, καλάθους σκουπιδιών, υπολογιστές, ηλεκτρονικά εξαρτήματα, γραφεία, βιβλιοθήκες και καρέκλες. Επίσης, προς πώληση διατίθενται οι στολές των κυπριακών αερογραμμών, μαχαιροπίρουνα, κουτάλια, δοχεία καφέ, δίσκοι φαγητού και μπολ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ