ΚΟΣΜΟΣ

Το κίνητρο του δράστη του φονικού στο Κολοράντο

Το κίνητρο του δράστη του φονικού στο Κολοράντο
Στο Κολοράντο θρηνούς τους νεκρούς τους. Ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός Andy Cross/The Denver Post via Getty Images/Ideal Image

"Όχι άλλα κομμάτια μωρών". Αυτό είπε στην αστυνομία ο άνδρας που άνοιξε πυρ μέσα σε κλινική αμβλώσεων στο Κολοράντο Σπρινγκς, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους εννέα.

Αυτό μετέδωσαν το Σάββατο αμερικανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα πηγές στην αστυνομία, χωρίς όμως να τις κατονομάσουν.

Η φράση του δράστη του νέου περιστατικού στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι παραπέμπει στο γεγονός ότι στην κλινική αυτή γίνονται αμβλώσεις, όπως όμως και στο γεγονός ότι η κλινική παραδίδει σε ερευνητές ιστούς βρεφών μετά τις επεμβάσεις, κάτι που είναι γνωστό αλλά είχε προκαλέσει σάλο νωρίτερα φέτος, όταν είχε δημοσιοποιηθεί μια συζήτηση μελών του προσωπικού της κλινικής για τη διαδικασία.

Ένας αστυνομικός και δύο πολίτες σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ο άνδρας, που σύμφωνα με τις αρχές ονομάζεται Ρόμπερτ Λιούις Ντίαρ και είναι 57 ετών, άνοιξε πυρ μέσα στην κλινική. Ο κατηγορούμενος προφυλακίστηκε κι αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον δικαστή τη Δευτέρα.

Η επίθεση είναι η πρώτη που προκάλεσε θανάτους σε κλινική όπου γίνονται αμβλώσεις στις ΗΠΑ έπειτα από έξι χρόνια αν και επανειλημμένα έχει γίνει στόχος διαδηλώσεων από ακτιβιστές κατά των αμβλώσεων.

Η κλινική Planned Parenthood έγινε στόχος σφοδρών επικρίσεων νωρίτερα φέτος, όταν ακτιβιστές μιας οργάνωσης που τάσσεται κατά των αμβλώσεων μαγνητοσκόπησαν μυστικά μια συνομιλία εργαζομένων σε αυτή, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητούσαν το πώς μπορούν να συλλέγονται ιστοί από τα έμβρυα μετά από επεμβάσεις άμβλωσης. Το βίντεο πυροδότησε κύμα διαμαρτυριών.

Ο οργανισμός Planned Parenthood διέψευσε κατηγορηματικά ότι η δραστηριότητά του είναι παράνομη ή ανήθικη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ