ΚΟΣΜΟΣ

«Βροχή» από «παγωμένα» ιγκουάνα στη Φλόριντα (pics&vid)

«Βροχή» από «παγωμένα» ιγκουάνα στη Φλόριντα (pics&vid)
EPA/JORGE TORRES/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα παράξενο περιστατικό λαμβάνει χώρα στην Φλόριντα των ΗΠΑ όπου πολλοί ιδιοκτήτες ιγκουάνα βρίσκουν τα ερπετά τους… «παγωμένα».

Ο δημοσιογράφος Φρανκ Σεραμπίνο, εντόπισε στο σπίτι του στη Φλόριντα ένα παγωμένο ιγκουάνα και ζήτησε αμέσως της γνώμη των διαδικτυακών του φίλων για να μπορέσει να το σώσει.

Η απάντηση που έλαβε ήταν απλή. Ευθύνεται το δριμύ κύμα ψύχους που πλήττει τις ΗΠΑ.

Τα πράσινα ιγκουάνα, όπως αναφέρει η Independent, είναι ψυχρόαιμα ζώα, έτσι όταν η θερμοκρασία πέφτει πολύ, δεν μπορούν να κινηθούν.

Τα εν λόγω ερπετά αρέσκονται στο να ανεβαίνουν πάνω σε δέντρα. Ως εκ τούτου, από τη στιγμή που οι θερμοκρασίες είναι τόσο χαμηλές έχει παρατηρηθεί μία «βροχή» από ιγκουάνα…. που πέφτουν από τα δέντρα στα οποία έχουν σκαρφαλώσει.

«Στην πραγματικότητα στα βόρεια της Φλόριντα δεν κάνει συχνά και για μεγάλο διάστημα τόσο κρύο, άρα το βλέπεις σπάνια», ανέφερε η Κρίστεν Σόμερς, μέλος της Επιτροπή για τη διάσωση των ψαριών και της άγριας ζωής της Φλόριντα.

Τι να κάνει κανείς με ένα τέτοιο περιστατικό

Ο Σεραμπίνο είπε, μιλώντας στον New York Times, πως επιχείρησε να κάνει ότι ήταν δυνατό για να συνεφέρει το ερπετό, όμως δεν τα κατάφερε. Ωστόσο δηλώνει πως κατά πάσα πιθανότητα είναι ακόμη ζωντανό. «Απαιτείται χρόνος για να πεθάνουν», σημείωσε.

Μία άλλη δημοσιογράφος διερωτήθηκε το κατά πόσο αν τα βάλεις στον ήλιο θα τα βοηθήσει να «ξεπαγώσουν», όμως οι ειδικοί αντιτίθενται στην ιδέα.

«Όπως όλα τα άγρια ζώα θα προσπαθήσει να αμυνθεί», είπε η Σόμερς.

Υπάλληλος του ζωολογικού κήπου του Μαϊάμι, αποκάλυψε πως ένας άντρας είχε μαζέψει μερικά «παγωμένα» ιγκουάνα και τα πέταξε στο πίσω μέρος του φορτηγού του, με αποτέλεσμα να συνέλθουν.

«Ξαφνικά ζωντάνεψαν, αναρριχήθηκαν στην πλάτη του και παραλίγο να προκληθεί ατύχημα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ