ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Οδηγοί έμειναν επί ώρες εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητα λόγω χιονοθύελλας (pics&vids)

Ισπανία: Οδηγοί έμειναν επί ώρες εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητα λόγω χιονοθύελλας (pics&vids)
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/Spanish Military Emergency Unit / HANDOUT

Πολικές είναι οι συνθήκες στην Ισπανία, με σφοδρή χιονοθύελλα να πλήττει τις τελευταίες ώρες την χώρα, ενώ η υπηρεσία εκτάκτων αναγκών κάνει μεγάλες προσπάθειες για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε όλα τα περιστατικά.

Επί ώρες, οδηγοί έμειναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους, σε αυτοκινητόδρομο, κοντά στη Μαδρίτη, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να απεγκλωβίσουν και τους τελευταίους οδηγούς.

Ειδικότερα, τμήμα περίπου 70 χιλιομέτρων του αυτοκινητοδρόμου που συνδέει την Μαδρίτη με την γειτονική Σεγκόβια έκλεισε εξαιτίας του χιονιού στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, παγιδεύοντας τους οδηγούς που επέστρεφαν από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους.

Περίπου 3.500 με 4.000 οδηγοί υποχρεώθηκαν να περάσουν την νύχτα στον αυτοκινητόδρομο, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais.

Φωτογραφίες που ανέβηκαν στο Twitter από την υπηρεσία εκτάκτων αναγκών της χώρας δείχνουν τις προσπάθειες των μελών της υπηρεσίας να απελευθερώσουν τους οδηγούς. Τμήματα του αυτοκινητοδρόμου παραμένουν απροσπέλαστα και αναμένονται νέες χιονοπτώσεις, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οδηγοί εγκλωβισμένοι στον αυτοκινητόδρομο κατέφυγαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να παραπονεθούν για την αργοπορημένη ανταπόκριση των σωστικών συνεργείων και κάποιοι από αυτούς παρέμειναν επί ώρες χωρίς τρόφιμα ή καύσιμα για να θερμαίνονται τα αυτοκίνητά τους.

"Είμαι μαζί με την οικογένειά μου, έχουμε δύο παιδιά: ένα δύο ετών και το άλλο έξι. Οι ενήλικες έχουμε να φάμε από χθες το μεσημέρι. Τα παιδιά έφαγαν τα ελάχιστα τρόφιμα που είχαμε μαζί μας αλλά έκτοτε δεν έχουν φάει τίποτα", δήλωσε η Σάρα Ράμος στην ισπανική τηλεόραση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ