ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Πυρκαγιά ξέσπασε στον Trump Tower - Δύο τραυματίες

Νέα Υόρκη: Πυρκαγιά ξέσπασε στον Trump Tower - Δύο τραυματίες
Twitter

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν, ο ένας εξ αυτών σοβαρά, στην πυρκαγιά που ξέσπασε στη στέγη του Πύργου Τραμπ στο Μανχάταν, όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία της Νέας Υόρκης.

Αν και τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν αρχικά ότι δεν υπήρχαν τραυματίες, η πυροσβεστική υπηρεσία γνωστοποίησε ότι ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά, με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη, ενώ άλλος ένας άνθρωπος τραυματίστηκε ελαφρά.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, η πυρκαγιά ξεκίνησε από τα σύστημα θέρμανσης και εξαερισμού που βρίσκεται στη στέγη του ουρανοξύστη.

Capture copy

REUTERS/Andrew Kelly

https://www.instagram.com/p/BdsFrlPnCw6

Οι Αρχές ειδοποιήθηκαν για την πυρκαγιά από μια κλήση που έγινε λίγο πριν από τις 7 π.μ. (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας) κοντά στη στέγη του 58όροφου ουρανοξύστη, ο οποίος ήταν η κύρια κατοικία του Τραμπ πριν από την εκλογική νίκη του στις προεδρικές εκλογές και την ορκωμοσία, ενώ συνεχίζουν να διαμένουν εκεί οι δύο μεγαλύτεροι γιοι του μεγιστάνα.

Ενενήντα και πλέον λεπτά μετά την αρχική αναφορά της φωτιάς, 84 πυροσβέστες και 26 οχήματα παραμένουν στο σημείο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κεν Ράιλι.

Ο Έρικ Τραμπ, γιος του αμερικανού προέδρου, έγραψε στο Twitter πως πρόκειται για μικρή πυρκαγιά που οφείλεται σε ηλεκτρική βλάβη και πως η πυροσβεστική ανταποκρίθηκε μέσα σε λίγα λεπτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ