ΚΟΣΜΟΣ

1.200 στρατιώτες θα στείλει η Γερμανία στη Μέση Ανατολή

1.200 στρατιώτες θα στείλει η Γερμανία στη Μέση Ανατολή
Γερμανικό μαχητικό Tornado - Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Ruben Sprich/Files

Η Γερμανία θα στείλει 1.200 στρατιώτες μέχρι το τέλος του χρόνου στην Μέση Ανατολή οι οποίοι θα ενισχύσουν τις δυνάμεις του ενιαίου μετώπου στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με δηλώσεις κορυφαίου αξιωματούχου σε γερμανική εφημερίδα.

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ υποσχέθηκε να στηρίξει την μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους κατά τις συνομιλίες που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος κάλεσε περισσότερες χώρες να συμμετάσχουν στην μάχη κατά του ISIS μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο οποίος αναμένεται να λάβει έγκριση από το γερμανικό κοινοβούλιο, και αποκάλυψε ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας, Βόλκερ Βίκερ, στην εφημερίδα Bild am Sonntag, δεν θα υπάρξει απευθείας εμπλοκή στις αεροεπιδρομές.

Σύμφωνα με τον Βίκερ, μια γερμανική φρεγάτα θα μπορούσε να συνοδέψει το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σάρλ Ντε Γκόλ ενώ περίπου 1.200 στρατιώτες θα προσφέρουν τεχνική βοήθεια.

Στην Γερμανία, η κοινή γνώμη αντιτίθεται στην αποστολή δυνάμεων στην Συρία εκτός αν πρόκειται για ειρηνευτικές αποστολές, στάση που οφείλεται σε μνήμες του Ναζισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ