ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Συγγνώμη από τον νέο πρεσβευτή των ΗΠΑ για τις δηλώσεις του κατά μουσουλμάνων

Ολλανδία: Συγγνώμη από τον νέο πρεσβευτή των ΗΠΑ για τις δηλώσεις του κατά μουσουλμάνων
Twitter/@petehoekstra

Ο νέος πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ολλανδία, Πίτερ Χούκστρα, «μάζεψε» τις δηλώσεις που είχε κάνει πριν από δύο χρόνια, όταν είπε ότι οι μουσουλμάνοι έχουν βυθίσει την χώρα στο «χάος».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «De Telegraaf», ο Χούκστρα ζήτησε συγγνώμη για τις δηλώσεις του αυτές.

«Το ισλαμικό κίνημα έφτασε στο σημείο να βυθίσει την Ευρώπη στο χάος. Στην Ολλανδία υπάρχει χάος, καίνε αυτοκίνητα, καίνε πολιτικούς», ακούγεται να λέει ο Χούκστρα σε ένα απόσπασμα μιας εκδήλωσης το Νοέμβριο του 2015.

«Αυτό με σόκαρε προσωπικά… Ενώ, ξέρετε, υπάρχουν άλλα ζητήματα σε άλλες χώρες στην Ευρώπη, ξέρετε ότι δεν ήταν ποτέ αυτές οι περιστάσεις εδώ. Ήταν μια λάθος δήλωση. Απλά λάθος», τόνισε, όπως μετέδωσε το Reuters.

Την Τετάρτη, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη νέα κατοικία του στη Χάγη, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ απέφυγε να διευκρινίσει αν εμμένει στις προ διετίας δηλώσεις του, παρά τον καταιγισμό ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη, ο Στιβ Γκόλντσταϊν, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «δεν συμφωνεί» με τα σχόλια του για τους μουσουλμάνους μετανάστες στην Ολλανδία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ