Οι Αμερικανοί αγαπούν την Όπρα, αλλά δεν τη θέλουν για πρόεδρο
Θέλουν πράγματι οι Αμερικανοί η τηλεπαρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρεϊ να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, μια ιδέα που συζητήθηκε πολύ μετά την ομιλία της στην τελετή κατά την οποία απονεμήθηκαν οι Χρυσές Σφαίρες;
Μολονότι οι περισσότεροι την εκτιμούν ότι θα κέρδιζε τον Ντόναλντ Τραμπ αν οι εκλογές γίνονταν τώρα, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων δεν θα επιθυμούσε να τη δει να θέτει υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση.
Κατ' αυτή την έρευνα, η οποία διενεργήθηκε από τη Δευτέρα ως την Τετάρτη σε δείγμα 1.350 ενηλίκων από το ινστιτούτο Marist Poll για το δημόσιο ραδιοφωνικό δίκτυο NPR, το 64% των Αμερικανών έχει θετική άποψη για τη διάσημη παρουσιάστρια κι επιχειρηματία.
Μάλιστα ο ένας Αμερικανός στους δύο (50%) δήλωσε ότι θα ψήφιζε την Όπρα αν διεξάγονταν προεδρικές εκλογές σήμερα, έναντι μόλις ενός 39% που θα ψήφιζε τον Τραμπ, άλλον έναν πρώην αστέρα της αμερικανικής τηλεόρασης.
Όμως όσο δημοφιλής κι αν είναι η 63χρονη Γουίνφρεϊ, μόλις το 35% των Αμερικανών θα ήθελε να τη δει να θέτει υποψηφιότητα το 2020. Ακόμη και μεταξύ των υποστηρικτών των δημοκρατικών, το ποσοστό όσων θα ήθελαν να είναι υποψήφια η γυναίκα που αποτελεί κάτι σαν θεσμό της μικρής οθόνης στις ΗΠΑ δεν ξεπερνά το 47%, ενώ μεταξύ των ρεπουμπλικάνων το ποσοστό αυτό πέφτει στο 15%.
Η έρευνα διενεργήθηκε μετά την τελετή απονομής των τηλεοπτικών και κινηματογραφικών βραβείων της Κυριακής και την εντυπωσιακή ομιλία της Γουίνφρεϊ στις Χρυσές Σφαίρες, αφού τιμήθηκε για τη συνολική της προσφορά. Η ομιλία της έγινε αφορμή για την έντονη σεναριολογία περί μιας ενδεχόμενης υποψηφιότητάς της για την προεδρία.
Μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό, η πρώτη μαύρη Αμερικανίδα που απέκτησε τηλεοπτικό δίκτυο έκανε μεταξύ άλλων λόγο για μια «νέα αυγή» για τις γυναίκες και τα κορίτσια που υπέστησαν ή υφίστανται κακομεταχείριση από άνδρες.
Ορισμένες πηγές προσκείμενες στη δισεκατομμυριούχο ανέφεραν ότι θα «σκεφτεί σοβαρά» το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια.
ΕΛ.Α.Σ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ: Μεταγραφικός πυρετός με προσχωρήσεις, παραιτήσεις και... επιστροφές
07:37
Νέο έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχονται καταιγίδες στην Αττική - Πού θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα
07:26
Στόχος επίθεσης με γκαζάκια το γραφείο του Θάνου Πλεύρη - «Δεν με τρομάζουν» αναφέρει σε ανάρτηση
07:22
Νέος κύκλος επιδοτήσεων στα καύσιμα του Νοεμβρίου - Ποιοι κερδίζουν έως 40 λεπτά/λίτρο
07:15