ΚΟΣΜΟΣ

Ληστεία στο Ριτζ: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος των τριών υπόπτων

Ληστεία στο Ριτζ: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος των τριών υπόπτων
REUTERS

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν την Κυριακή σε βάρος των τριών υπόπτων που συνελήφθησαν την Τετάρτη μετά τη θεαματική ληστεία του Ριτζ στο Παρίσι, οι οποίοι και προφυλακίσθηκαν. Δύο ακόμη εξακολουθούν να καταζητούνται, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

Σε βάρος των τριών ανδρών, οι οποίοι παγιδεύθηκαν μέσα στο κτίριο του Ριτζ τη στιγμή που επιχειρούσαν να διαφύγουν με τα κοσμήματα, απαγγέλθηκαν κατηγορίες κυρίως για ληστεία υπό την απειλή όπλου από οργανωμένη συμμορία.

Η λεία των ληστών, η οποία υπολογίζεται σε περισσότερα από 4 εκατομμύρια ευρώ, βρέθηκε επιτόπου από τους αστυνομικούς.

Το χρονικό της ληστείας

Σκηνές Φαρ Ουέστ εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο Παρίσι, όταν ληστές εισέβαλαν στο ξενοδοχείο Ritz και έκλεψαν κοσμήματα αξίας αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

Οι ληστές, που δεν δίστασαν να πυροβολήσουν μέσα στον κόσμο, έσπασαν τις τζαμαρίες του ξενοδοχείου και στη συνέχεια προσπάθησαν να διαφύγουν.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο βρετανικό Sky News ότι άκουσε «τουλάχιστον 10 πυροβολισμούς»

«Οι γονείς μου και εγώ καθόμασταν στο μπαρ Χέμινγκγουεϊ στο Ritz για ένα ποτό και ετοιμαζόμασταν να φύγουμε όταν ακούσαμε φωνές και υπάλληλοι μας είπαν να πέσουμε κάτω» είπε ο Νικ, και συνέχισε:

Ένας άντρας που φορούσε μια μάσκα του σκι βγήκε τρέχοντας από την πόρτα του μπαρ ακριβώς μπροστά από τον πατέρα μου. Κρατούσε ένα τσεκούρι.

Ο ίδιος είπε ότι ο κόσμος άκουσε πυροβολισμούς και έτσι κρύφτηκαν όλοι πίσω από το μπαρ και έμειναν εκεί για τουλάχιστον έξι λεπτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ