Υποψηφιότητα για την αμερικανική Γερουσία βάζει η Τσέλσι Μάνινγκ
Πέρασε επτά χρόνια στη φυλακή καταδικασμένη ως πληροφοριοδότης του WikiLeaks, αποφυλακίστηκε τον περασμένο Μάιο και πλέον διεκδικεί μια θέση στην αμερικανική Γερουσία. Ο λόγος για την Τσέλσι Μάνινγκ, που υπέβαλε την υποψηφιότητά της για να εκπροσωπήσει την πολιτεία του Μέριλαντ.
Έγγραφο με τίτλο «Υποβολή υποψηφιότητας» έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής και αναφέρεται στην υποψηφιότητα της Τσέλσι Ελίζαμπεθ Μάνινγκ, κατοίκου του Μέριλαντ. Στο έγγραφο διευκρινίζεται ότι ενδιαφέρεται για την εκπροσώπηση της πολιτείας του Μέριλαντ στη Γερουσία με τα χρώματα του Δημοκρατικού Κόμματος.
Σύμφωνα με το έγγραφο, που φέρει την ημερομηνία της 5ης Ιανουαρίου 2018, η επιτροπή της προεκλογικής εκστρατείας φέρει την ονομασία «Η Τσέλσι Μάνινγκ στην Γερουσία των ΗΠΑ» και σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post στοχεύει στην έδρα του 74χρονου γερουσιαστή Μπεν Κάρντιν.
Η Τσέλσι Μάνινγκ καταδικάσθηκε από στρατοδικείο το 2013 σε κάθειρξη 35 ετών για τη διαβίβαση στον ιστότοπο WikiLeaks 700.000 διαβαθμισμένων εγγράφων για τους πολέμους του Ιράκ και του Αφγανιστάν. Η Τσέλσι Μάνινγκ πέρασε επτά χρόνια στη φυλακή πριν λάβει χάρη από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
Γεννήθηκε αγόρι, με το όνομα Μπράντλεϊ, και προχώρησε σε αλλαγή φύλου κατά τη διάρκεια της κράτησής της.
Δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτικές δαπάνες από το Ισραήλ παρά την εκεχειρία στη Γάζα
10:20
Κακοκαιρία Byron: Απεγκλωβισμοί πολιτών από σπίτια και αυτοκίνητα στην Αθήνα
10:14
Ξεκινά η καταγραφή των ζημιών στην Λακωνία - Υποχωρούν σταδιακά τα φαινόμενα
10:11
Στη Κύπρο η απεσταλμένη του γ.γ του ΟΗΕ - Συναντάται σήμερα με Έρχιουρμαν και αύριο με Χριστοδουλίδη
10:10