ΚΟΣΜΟΣ

Αυτός ο Καναδός έχει φτιάξει τη λίστα με τις καλύτερες κουζίνες του κόσμου-Πού κατατάσσει την Ελλάδα

Αυτός ο Καναδός έχει φτιάξει τη λίστα με τις καλύτερες κουζίνες του κόσμου-Πού κατατάσσει την Ελλάδα
EUROKINISSI

Ο Καναδός «ψηφιακός νομάς», όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του, Ίαν – αγνώστου επιθέτου – καυχιέται για τα πολλά ταξίδια που έχει πραγματοποιήσει στη ζωή του και τις παραδοσιακές γεύσεις που έχει απολαύσει στις περιπέτειες του σε 188 από τις 196 χώρες του κόσμου. Οι γνώσεις που αποκόμισε καθόλη τη διαδρομή του του επέτρεψαν να δημιουργήσει έναν χάρτη με τις καλύτερες έως τις χειρότερες γαστρονομικές του εμπειρίες.

Ο Ίαν γεννήθηκε στο Κεμπέκ και κατάφερε να πραγματοποιήσει το παιδικό του όνειρο, να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας το 2002 μία ιστοσελίδα, οι πόροι της οποίας ήταν αρκετοί για να ταξιδεύει ασταμάτητα.

16 χρόνια αργότερα ο Καναδός έχει καταφέρει να συλλέξει σημαντικές εμπειρίες και δίνει μία εικόνα των όσων έχει απολαύσει… και όσων δεν έχει απολαύσει, μέσα από τον αναλυτικό χάρτη γεύσεων του.

Στον χάρτη του οι χώρες κατατάσσονται σε εκείνες που το φαγητό τους ήταν ιδιαιτέρως καλό, αυτές με «εκπληκτική» γαστρονομική κουλτούρα, τις καλές, τις μέτριες, τις πολύ μέτριες, τις κακές και τις απαίσιες.

food

Στην πρώτη κατηγορία κατατάσσονται μόλις τέσσερις χώρες: Γαλλία Ιαπωνία, Βιετνάμ και Περού. Κατακτούν την κορυφή λόγω των αυθεντικών γαστρονομικών τους προτάσεων, που στηρίζονται σε έξυπνες ιδέες και πλούτο γεύσεων και υλικών.

Στη δεύτερη κατηγορία συναντάμε την Ελλάδα, το Μεξικό, την Αργεντινή, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ινδία, την Ταϊλάνδη, το Λάος και την Κορέα (Βόρεια και Νότια). Οι χώρες αυτές ξεχωρίζουν για τις υπέροχες μυρωδιές και γεύσεις των φαγητών τους.

Όντας Καναδός θα περίμενε κανείς να κατατάσσει τη χώρα του ψηλά, όμως το καναδέζικο φαγητό είναι για τον ίδιο εντελώς μέτριο και ακόμη χειρότερο αυτό των ΗΠΑ, που χαρακτηρίζει κακό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ