Η Συρία προειδοποιεί την Τουρκία να μην επιτεθεί στην Αφρίν
Η κυβέρνηση της Συρίας προειδοποίησε σήμερα την Τουρκία να μην εξαπολύσει στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοδυτική συριακή περιφέρεια Αφρίν και δήλωσε πως οι συριακές αντιαεροπορικές δυνάμεις είναι έτοιμες να αμυνθούν εναντίον μιας τέτοιας επίθεσης.
«Προειδοποιούμε την τουρκική ηγεσία ότι, αν αρχίσουν επιχειρήσεις μάχης στην περιοχή Αφρίν, αυτό θα θεωρηθεί πράξη επίθεσης του τουρκικού στρατού», αναφέρεται σε δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Φαϊζάλ Μεκντάντ, που μεταδόθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
«Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα έχει αποκαταστήσει την πλήρη ισχύ της και είναι έτοιμη να καταστρέψει στόχους της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στους αιθέρες της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας», πρόσθεσε.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε σε σημερινή συνέντευξή του στο CNN Turk πως η Τουρκία θα επέμβει στις περιφέρειες Αφρίν και Μανμπίτζ για να αντιμετωπίσει τις πολιτοφυλακές YPG των Κούρδων της Συρίας.
Τουρκικές δυνάμεις έχουν ήδη αναπτυχθεί σε περιοχές της Συρίας και στις δύο πλευρές της Αφρίν, η οποία ελέγχεται από τις YPG. Ο συριακός στρατός ελέγχει εδάφη προς νότον.
«Η παρουσία οποιωνδήποτε τουρκικών δυνάμεων σε συριακά εδάφη απορρίπτεται κατηγορηματικά», δήλωσε ο Μεκντάντ. Πρόσθεσε πως η στρατιωτική δράση εκ μέρους της Άγκυρας θα περιπλέξει τον ρόλο της στις διπλωματικές προσπάθειες και θα την βάλει «στο ίδιο επίπεδο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις».
Στην Αυστραλία το 12ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο "Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ"
12:10
Νέα Πέραμος: Οι αντιφάσεις στην κατάθεση της συντρόφου του 27χρονου - Στη ΓΑΔΑ ο πατέρας του
12:06
Στο Μέγαρο Μουσικής ο Παναγιώτης Μάργαρης - Ένα μουσικό αφιέρωμα στη Μεσόγειο
12:03
Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών διαμορφώνει την αγορά εμφιαλωμένου νερού
12:02