Οι ΗΠΑ καλούν την Άγκυρα να επιδείξει αυτοσυγκράτηση στη Συρία
Οι ΗΠΑ κάλεσαν την Άγκυρα να «επιδείξει αυτοσυγκράτηση» στη Συρία στο έδαφος της οποίας εισήλθαν σήμερα Τούρκοι στρατιώτες, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ.
«Καλούμε την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, να διασφαλίσει ότι οι στρατιωτικές της επιχειρήσεις θα είναι περιορισμένης έκτασης και διάρκειας και σχολαστικά να αποφύγει το ενδεχόμενο να υπάρξουν θύματα από τον άμαχο πληθυσμό» επισήμανε η Νάουερτ σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε καταδικάζοντας «την κλιμάκωση της βίας» στη βορειοδυτική Συρία.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Τούρκο και τον Ρώσο ομόλογό του, τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον Σεργκέι Λαβρόφ, προκειμένου να διατυπώσει την ανησυχία του για την κατάσταση, τόνισε η εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χίδερ Νάουερτ.
Μπλάκπουλ, Ινβερνές και Ίπσουιτς διεκδικούν τον τίτλο της Πόλης Πολιτισμού για το 2029 στη Βρετανία
13:00
Κάθειρξη 10 ετών στον Ψωμιάδη για τα «45άρια» της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης
12:50
Προσήχθη 20χρονος για την υπόθεση της 24χρονης που βρέθηκε τραυματισμένη σε πυλωτή στη Βέροια
12:50
Πρόεδρος της Συρίας για Ιράν: «Θέλουμε να κρατήσουμε τη χώρα μακριά από οποιαδήποτε σύγκρουση»
12:49