Μήνυμα Νετανιάχου σε Αμπάς: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αντικατασταθούν
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε την Κυριακή (21/1) ότι δεν θα συναινέσει σε οποιαδήποτε απόπειρα να στερηθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής τον ρόλο του βασικού διαμεσολαβητή στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε ότι η Παλαιστίνη δεν αναγνωρίζει πλέον τις ΗΠΑ ως μεσολαβητή στις συνομιλίες.
Η δήλωσή του ακολούθησε την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσα του Ισραήλ και να δώσει εντολή να μεταφερθεί εκεί η αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ.
«Έχω ένα μήνυμα για τον Αμπού Μάζεν», είπε ο ισραηλινός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια μιας συνάντησής του με πρεσβευτές της χώρας του, χρησιμοποιώντας το nom de guerre (σ.σ. ψευδόνυμο) του Αμπάς. «Δεν μπορούν να αντικατασταθούν οι ΗΠΑ και ο ηγετικός τους ρόλος στην πολιτική διαδικασία. Όποιος δεν θέλει να μιλήσει για την ειρήνη με τις ΗΠΑ δεν θέλει ειρήνη».
«Κινούμαι Ηλεκτρικά»: Στα 66 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός – Έως 30/9 οι αιτήσεις
02:00
Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσει η αγορά την περίοδο του Πάσχα
01:00
Αυστηρότερα μέτρα στα ΜΜΜ: Πρόστιμα έως 100 ευρώ και ποινές για παραβάτες
00:30
ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΗΠΑ-ΙΡΑΝ: Από την κόλαση στην… στενωπό - Η εύθραυστη εκεχειρία και ο απρόβλεπτος Νετανιάχου
23:56