ΚΟΣΜΟΣ

Μυστήριο με τους περίεργους θανάτους φοιτητών στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ

Μυστήριο με τους περίεργους θανάτους φοιτητών στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ
wikipedia

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις αιφνίδιες αυτοκτονίες φοιτητών στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, αφού μέσα σε ενάμισι χρόνο, συνολικά επτά φοιτητές έχουν βάλει τέλος στη ζωή τους.

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή, με θύμα έναν τριτοετή φοιτητή της Νομικής από τον Καναδά, τον Τζάστιν Τσενγκ, o θάνατος του οποίου το Πανεπιστήμιο λέει ότι δεν θεωρείται ύποπτος. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του, ωστόσο, αναμένεται να προσδιοριστούν από την ιατροδικαστική εξέταση.

Σύμφωνα με τη Bristol Post, επτά φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ και ένας ακόμη από άλλο πανεπιστήμιο της πόλης, αυτοκτόνησαν τους τελευταίους 18 μήνες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται οι θάνατοι προέρχονται από μια «άνευ προηγουμένου αύξηση των προβλημάτων ψυχικής υγείας μεταξύ των νέων».

Το ίδιο το Πανεπιστήμιο αναφέρει ότι χρειάζεται αναμόρφωση των υπηρεσιών υγείας του, αφού οι υπάρχουσες υπηρεσίες που προσφέρει δεν είναι πλέον κατάλληλες και δεν εξυπηρετούν το σκοπό τους.

Μάλιστα πριν από αυτό το διάστημα, το δωδεκάμηνο από τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι τον Οκτώβριο του 2017, άλλοι πέντε προπτυχιακοί φοιτητές αφαίρεσαν την ίδια τους τη ζωή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας θάνατος δεν συνδέεται με τους υπόλοιπους, ενώ και τα θύματα δεν φαίνεται να είχαν καμία σχέση μεταξύ τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ