ΚΟΣΜΟΣ

Κάμερον για Brexit: Η κατάσταση είναι λιγότερο κακή σε σύγκριση με όσο είχε προβλεφθεί

Κάμερον για Brexit: Η κατάσταση είναι λιγότερο κακή σε σύγκριση με όσο είχε προβλεφθεί
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/PETER KLAUNZER

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, που ξεκίνησε τη διαδικασία του δημοψηφίσματος για το Brexit και που είχε ταχθεί κατά της αποχώρησης της χώρας του από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτιμά ότι «δεν πρόκειται για μία καταστροφή» κι ότι «η κατάσταση είναι λιγότερο κακή σε σύγκριση με όσο είχε προβλεφθεί».

«Δεν θα σταματήσω να το λέω, είναι λάθος, δεν είναι καταστροφή. Η κατάσταση είναι λιγότερο κακή σε σύγκριση με όσο είχαμε προβλέψει» είπε ο Κάμερον σήμερα από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, απαντώντας στο σχόλιο του Ινδού μεγιστάνα Λακσμί Μιτάλ ότι όλη η υφήλιος μιλάει για το Brexit.

«Ωστόσο παραμένει δύσκολο» συμπλήρωσε ο Κάμερον, ενώ ο σύντομος διάλογος που είχε μαγνητοσκοπήθηκε και προβλήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 5 News.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον είχε δώσει μάχη καθόλη τη διάρκεια της εκστρατείας για το δημοψήφισμα για να πείσει τους συμπατριώτες του ότι η έξοδος από την ΕΕ θα ήταν επιζήμια για την οικονομία της Βρετανίας, σε βαθμό τέτοιο που οι αντίπαλοί του είχαν δώσει στην εκστρατεία του το όνομα «Σχέδιο Φόβος» (Project Fear).

Παραιτήθηκε μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου του 2016 όπου το «όχι» στην ΕΕ επικράτησε με 52% των ψήφων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ