ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Τραμπ για τη Συρία

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Τραμπ για τη Συρία
ΑΠΕ -ΜΠΕ/ EPA/STEFFEN KUGLER / GERMAN GOVERNMENT HANDOUT

Η στρατιωτική επέμβαση της Άγκυρας στην πόλη Αφρίν της Συρίας βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεφωνικές επικοινωνίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τουρκική πλευρά, ο Ερντογάν είπε στον Αμερικανό πρόεδρο ότι οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν να παρέχουν όπλα στο YPG.

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της τουρκικής προεδρίας υπενθυμίζει ότι η επιχείρηση ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο και έχει ως στόχο να «εξαφανίσει τα τρομοκρατικά στοιχεία» από το Αφρίν.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε, με τη σειρά του, τον Τούρκο ομόλογό του να περιορίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία για να αποφευχθεί ο κίνδυνος σύγκρουσης με αμερικανικές δυνάμεις.

Τουρκική εισβολή στο Αφρίν: παζάρια και ανταλλάγματα στην πλάτη των Κούρδων

«Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία ότι η κλιμακούμενη βία στην Αφρίν, θέτει σε κίνδυνο τους κοινούς στόχους στη Συρία» τονίζει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, και συμπληρώνει:

Προέτρεψε την Τουρκία να αποκλιμακώσει, να περιορίσει τη στρατιωτική της δράση και να αποφύγει τις ανθρώπινες απώλειας και την αύξηση του αριθμού των εκτοπισμένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ