ΚΟΣΜΟΣ

Η πολύπλοκη σχέση του Μπόρις Τζόνσον με μια… μούμια

Η πολύπλοκη σχέση του Μπόρις Τζόνσον με μια… μούμια
REUTERS/Toby Melville

Το 1975 επιστήμονες εντόπισαν μια μούμια σε αυλή εκκλησίας στην Ελβετία κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης. Δεν γνώριζαν, όμως, την ταυτότητα της γυναίκας. Πλέον ερευνητές είναι σε θέση όχι μόνο να ανακοινώσουν ποια ήταν η γυναίκα αλλά κατάφεραν να εντοπίσουν και… συγγενείς της -τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον!

Όπως είπαν ερευνητές του Naturhistorisches Museums Basel ισχυρίζονται ότι πρόκειται για την Καταρίνα Μπίσοφ, που γεννήθηκε το 1719 στη Βασιλεία της Ελβετίας και ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας.

Η Μπίσοφ παντρεύτηκε έναν πάστορα και γέννησε επτά παιδιά, δύο εκ των οποίων επέζησαν και ενηλικιώθηκαν. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στο Στρασβούργο αλλά επέστρεψε στη Βασιλεία τα τελευταία πέντε χρόνια της ζωής της.

Όπως έγινε γνωστό, η Μπίσοφ νόσησε από σύφιλη, πιθανώς επειδή βοηθούσε τους ασθενείς.

Εκείνη την εποχή, οι πάσχοντες λάμβαναν υδράργυρο για να καταπολεμήσουν τη νόσο –κάτι που πιθανώς συνέδραμε στο θάνατο της Μπίσοφ. Το γεγονός ότι είχε υδράργυρο στον οργανισμό της, όμως, πιθανώς να είναι και ο λόγος που η σορός της είναι τόσο καλοδιατηρημένη.

Η κόρη της Μπίσοφ, Άννα Καταρίνα, παντρεύτηκε τον Γερμανό αριστοκράτη Πφέφελ φον Κρίγκελστάιν. Πέντε γενιές αργότερα, η Μαρί Λουΐζ φον Πφέφελ παντρεύτηκε τον Στάνλεϊ Φρεντ Γουίλιαμς.

Και η κόρη τους, Υβόν, παντρεύτηκε τον Οσμάν Γουίλφρεντ Τζόνσον Κεμάλ, ο γιος των οποίων είναι ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον, Στάνλεϊ. Ο γιος τους ήταν ο Στάνλεϊ Τζόνσον, πατέρας του σημερινού υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ