Δημοπρατείται στο Λονδίνο ο πίνακας «Στα παρασκήνια» του Ντεγκά
Ένα αξιοσημείωτο παστέλ του ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Εντγκάρ Ντεγκά, ο πίνακας "Στα παρασκήνια" θα δημοπρατηθεί στο Λονδίνο από τον οίκο Christie's στις 27 Φεβρουαρίου και η τιμή του εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 9-13,7 εκατομμύρια ευρώ.
Το έργο φιλοτεχνήθηκε μεταξύ 1882-85 και εικονίζει δύο χορεύτριες, προφίλ, στα παρασκήνια της Όπερας του Παρισιού. Ήταν ένα από τα ελάχιστα έργα του για τα οποία ο Ντεγκά έδωσε την άδεια να αναπαραχθούν όταν ήταν ακόμη εν ζωή.
Ο πίνακας αγοράστηκε από τον μαικήνα Ανρί Ρουάρ, στενό φίλο του ζωγράφου και έμεινε στην οικογένειά του μέχρι το 1997. Τότε πουλήθηκε στον σημερινό ιδιοκτήτη του, η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη.
Ο πίνακας θα εκτεθεί στις αρχές Φεβρουαρίου στη Νέα Υόρκη και κατόπιν στο Λονδίνο, στον οίκο Christie's.
Από τις αρχές της δεκαετίας του 1880 ο Ντεγκά εγκατέλειψε σταδιακά την ελαιογραφία και στράφηκε στην αμεσότητα του παστέλ, υπενθύμισε ο οίκος δημοπρασιών. Το ασυνήθιστο στον συγκεκριμένο πίνακα είναι ότι ζωγραφίστηκε σε λινό και όχι σε χαρτί, όπως συνήθιζε ο ζωγράφος.
Μιανμάρ: Τουλάχιστον 17 νεκροί σε αεροπορική επιδρομή του στρατού σε αγορά χωριού
15:48
Πέθανε η κορυφαία σκηνογράφος και ενδυματολόγος Ιωάννα Παπαντωνίου
15:40
ΗΠΑ - Ιράν: Η διαπραγματευτική ομάδα της Τεχεράνης αναχώρησε για τον νέο κύκλο συνομιλιών στη Γενεύη
15:31
Έργα 30 εκατομμυρίων ευρώ για υποδομές στον Έβρο ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (pics)
15:30