ΚΟΣΜΟΣ

Ο Κόπερφιλντ στηρίζει το κίνημα #MeToo παρά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Ο Κόπερφιλντ στηρίζει το κίνημα #MeToo παρά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/GIORGIO BENVENUTI

O γνωστός μάγος, Ντέιβιντ Κόπερφιλντ διακήρυξε την υποστήριξή του στο κίνημα #MeToo κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης με μία μακροσκελή ανακοίνωσή του, μετά τις κατηγορίες που διατύπωσε εναντίον του ένα μοντέλο.

Ο Κόπερφιλντ σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι κατηγορήθηκε ψευδώς στο παρελθόν, αλλά αναφέρθηκε έμμεσα στις νέες κατηγορίες εναντίον του.

«Ακόμη κι αν πρέπει να αντιμετωπίσω άλλη μία καταιγίδα, θέλω το κίνημα να συνεχίζει να εξαπλώνεται» υπογράμμισε.

H ιστοσελίδα με ειδήσεις από τον χώρο της ψυχαγωγίας TheWrap.com δημοσίευσε πρόσφατα ότι το μοντέλο, Μπρίτνεϊ Λιούις κατηγορεί τον 61χρονο «μάγο» ότι τη νάρκωσε και τη βίασε, όταν εκείνη ήταν μόλις 17 ετών. Η πρώτη φορά που η Λιούις μίλησε εναντίον του Κόπερφιλντ ήταν το 2007.

Ο Κόπερφιλντ δεν αναφέρεται ευθέως στις συγκεκριμένες κατηγορίες, αλλά στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι «πάντα ακούει και λαμβάνει υπόψη τα πάντα προσεκτικά». «Όμως παρακαλώ για τον καλό όλων μην σπεύδετε να βγάλετε ετυμηγορία», προσθέτει.

Ο διάσημος ταχυδακτυλουργός αναφέρει ότι πολλές φορές στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για «κατασκευασμένες, φριχτές πράξεις».

Αναφερόμενος στην κατηγορία που είχε διατυπώσει εναντίον του, πάλι το 2007 ένα άλλο μοντέλο, η Λέισι Κάρολ για ανάρμοστη συμπεριφορά, σημείωσε ότι τα ΜΜΕ «αγνόησαν» τη σύλληψη της γυναίκας που τον είχε τότε κατηγορήσει. Η Κάρολ αργότερα συνελήφθη και κατηγορήθηκε για πορνεία και για ψευδείς ισχυρισμούς για σεξουαλική κακοποίηση από άλλο άνδρα.

«Το κίνημα #MeToo είναι καίριας σημασίας και έχει καθυστερήσει πολύ. Όλοι θέλουμε οι άνθρωποι που αισθάνονται ότι έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης να ενθαρρύνονται και, κατά κανόνα, πρέπει να τους ακούμε, ώστε να αισθάνονται άνετα να βγαίνουν μπροστά. Είναι σημαντικό», έγραψε ο Κόπερφιλντ, και πρόσθεσε:

Φανταστείτε όμως πώς είναι, να πιστεύεις στο κίνημα, και επίσης να έχεις ψευδώς κατηγορηθεί δημόσια στο παρελθόν. Να αναστατώνεται η ζωή σου και η ζωή της οικογένειάς σου. Τρία χρόνια και εκατοντάδες ιστορίες γράφτηκαν για μια ψευδή καταγγελία που διερευνήθηκε από το FBI και το τελικό αποτέλεσμα ήταν ότι η κατηγορούμενη συνελήφθη διατυπώνοντας την ίδια ψευδή καταγγελία για έναν άλλο άνθρωπο. Η κατηγορούμενη συνελήφθη και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ