ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρίγκιπας Αλουάλιντ μπιν Ταλάλ επέστρεψε στο σπίτι του έπειτα από δύο μήνες κράτησης

Ο πρίγκιπας Αλουάλιντ μπιν Ταλάλ επέστρεψε στο σπίτι του έπειτα από δύο μήνες κράτησης
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/LUCAS DOLEGA

Ελεύθερος αφέθηκε ο Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος πρίγκιπας, Αλουάλιντ μπιν Ταλάλ, έπειτα από περίπου δύο μήνες κράτησης, όπως γνωστοποίησαν, μέλη της οικογενείας του και μετέδωσε το Reuters.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή από τον οικογενειακό του κύκλο, ο μπιν Ταλάλ επέστρεψε στο σπίτι του.

Σημειώνεται πως ο σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος τέθηκε υπό κράτηση όταν άρχισε μια εκτεταμένη επιχείρηση με σκοπό την πάταξη της διαφθοράς στο βασίλειο. Ο ίδιος δήλωσε το Σάββατο πως περιμένει ότι θα απαλλαγεί από όλες τις κατηγορίες και θα αφεθεί ελεύθερος εντός ημερών.

Ο πρίγκιπας έκανε τη δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια μιας αποκλειστικής συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, στη σουίτα του στο πολυτελές ξενοδοχείο Ritz-Carlton, όπου παρέμεινε υπό περιορισμό τους τελευταίους δύο μήνες και πλέον μαζί με δεκάδες άλλους υπόπτους για διαφθορά.

Ο Αλουάλιντ μπιν Ταλάλ, ένας από τους πιο γνωστούς μεγιστάνες στο βασίλειο, δήλωσε πως επιμένει ότι είναι αθώος στις καταθέσεις του στις Αρχές. Πρόσθεσε πως περιμένει να διατηρήσει τον πλήρη έλεγχο της επενδυτικής εταιρείας Kingdom Holding και δεν θα του ζητηθεί να παραδώσει πόρους που έχει στην κατοχή του στο κράτος.

Επίσης διαβεβαίωσε ότι η μεταχείρισή του είναι καλή και απέρριψε τις φήμες περί κακομεταχείρισής του ως εντελώς αναληθείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ