ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Μαγνητικός τομογράφος «ρούφηξε» 32χρονο και τον τραυμάτισε θανάσιμα

Ινδία: Μαγνητικός τομογράφος «ρούφηξε» 32χρονο και τον τραυμάτισε θανάσιμα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI // ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε σε νοσοκομείο της Ινδίας, με θύμα έναν άτυχο άνδρα, ο οποίος συνόδευε συγγενή του στην αίθουσα με τον μαγνητικό τομογράφο και «ρουφήχτηκε» από το μηχάνημα.

Ο 32χρονος μπήκε στο δωμάτιο κρατώντας μία μεταλλική φιάλη οξυγόνου για τη συγγενή του. Όταν έφτασε έξω από την αίθουσα του τομογράφου, δύο υπάλληλοι του νοσοκομείου τον ενημέρωσαν πως το μηχάνημα ήταν κλειστό και πως μπορεί με ασφάλεια να μπει στον χώρο με τη συγγενή του, χωρίς να ανησυχεί για τους ισχυρούς μαγνήτες.

Τελικά όμως αποδείχθηκε πως το μηχάνημα ήταν σε λειτουργία, με αποτέλεσμα όταν ο 32χρονος μπήκε στην αίθουσα να τον «ρουφήξει», τραυματίζοντάς τον θανάσιμα αφού εγκλωβίστηκε ανάμεσα στο πλαίσιο του τομογράφου και τον μεταλλικό κύλινδρο που μετέφερε.

Σύμφωνα με συγγενείς του, ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε άμεσα σε χειρουργείο αλλά τα τραύματά του ήταν τόσο σοβαρά που ο θάνατός του ήρθε μέσα σε λίγα λεπτά. Τοπικά μέσα αναφέρουν πως έχουν ήδη γίνει τρεις συλλήψεις για το περιστατικό, με τις Αρχές να εξετάζουν το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας.

«Η μαγνητική δύναμη του μηχανήματος τον τράβηξε μέσα. Δεν είμαστε σίγουροι πως και γιατί πήγε τόσο κοντά. Έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη» δήλωσε ο Dr. Ramesh Bharmal, διευθυντής του Nair Hospital.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, διεξάγεται έρευνα που σε πρώτη φάση εστιάζει στο γεγονός πως υπάρχουν ενδείξεις έξω από τον χώρο του μαγνητικού τομογράφου, οι οποίες προειδοποιούν για την είσοδο όσων μεταφέρουν μεταλλικά αντικείμενα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ