ΚΟΣΜΟΣ

Στραγγάλισε τη σύζυγό του και ομολόγησε μετά από τρεις μήνες

Στραγγάλισε τη σύζυγό του και ομολόγησε μετά από τρεις μήνες
REUTERS/ file photo

Η Alexia Daval, μια 29χρονη υπάλληλος τράπεζας βγήκε το πρωί της 28ης Οκτωβρίου, για το καθιερωμένο της τζόκινγκ στις όχθες του ποταμού Saone, στην πόλη Haute-Saône της Γαλλίας.

Καθώς, όμως, έπειτα από αρκετές ώρες δεν είχε επιστρέψει στο σπίτι της και δεν είχε δώσει κανένα σημάδι ζωής, ο σύζυγός της, Jontathan ειδοποίησε την αστυνομία.

Δύο ημέρες αργότερα, έπειτα από εκτεταμένες έρευνες σε ολόκληρη την περιοχή, βρέθηκε το πτώμα της, καλυμμένο από κλαδιά, σε ένα δάσος αρκετά μακριά από το μέρος όπου συνήθιζε να πηγαίνει για τρέξιμο.

Όπως ανέφερε στο AFP πηγή προσκείμενη στην έρευνα, δεν υπήρχαν αρχικές ενδείξεις ότι είχε βιαστεί, ενώ η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι έφερε σημάδια στραγγαλισμού.

Για αρκετούς μήνες, οι Αρχές δεν είχαν καθόλου υπόπτους για την υπόθεση. Όπως μεταδίδει το BBC, ο σύζυγός της ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που την είχε δει προτού πεθάνει.

Ο 33χρονος προγραμματιστής, έχοντας στο πλευρό του τους γονείς της συζύγου του, έκανε δακρύβρεχτες ομιλίες στην τηλεόραση στους χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι στο μεταξύ –όντας συντετριμμένοι από τη δολοφονία της Alexia- οργάνωσαν πορεία σιωπηρής διαμαρτυρίας, ζητώντας να βρεθεί ο δολοφόνος.

Στην αρχική του κατάθεση, ο σύζυγος, μιλώντας ως απλός μάρτυρας, παραδέχτηκε ότι είχε καβγαδίσει με τη γυναίκα του μία ημέρα πριν από την εξαφάνισή της. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό εξηγούσε και τις γρατζουνιές, αλλά και τις δαγκωματιές που έφερε στα χέρια του.

Η είδηση ότι το ζευγάρι περνούσε κρίση στη σχέση του, αλλά και η μαρτυρία-κλειδί ενός γείτονα, άρχισαν να συνθέτουν το παζλ. Οι αρχές συνέλαβαν τον Jonathan τη Δευτέρα και έπειτα από δύο ημέρες ανακρίσεων, τελικά ομολόγησε ότι εκείνος είχε διαπράξει το έγκλημα.

Για την ακρίβεια, κατέθεσε ότι “τη σκότωσε κατά λάθος”, με στραγγαλισμό. Όπως είπε, εκείνη την Κυριακή το ζευγάρι τσακώθηκε και πάνω στην ένταση, την έπιασε από το λαιμό χωρίς να έχει την πρόθεση να τη σκοτώσει. «Αλλά έγινε και μετανιώνω για αυτό».

Ο δικηγόρος του, Jonathan από την πλευρά του, τόνισε ότι η Alexia είχε πολύ ισχυρή προσωπικότητα και πως ο πελάτης του ένιωθε συνέχεια πως τον μείωνε και τον καταπίεζε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ