ΚΟΣΜΟΣ

Δεν πέταξε ούτε με αεροπλάνο: «Μπλόκο» σε παγώνι-επιβάτη αεροπορικής πτήσης

Δεν πέταξε ούτε με αεροπλάνο: «Μπλόκο» σε παγώνι-επιβάτη αεροπορικής πτήσης
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ Pixabay

Πώς θα αντιδρούσατε εάν βλέπατε ένα παγώνι να «γυροφέρνει» μέσα στο αεροδρόμιο; Οι επιβάτες του αεροδρομίου Newark Liberty στο Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, πάντως, αντέδρασαν αρκετά καλά όταν ήρθαν αντιμέτωποι με το μεγάλο πτηνό, στο οποίο, όμως, τελικώς απαγορεύτηκε η επιβίβαση σε αεροσκάφος. 

Η ιδιοκτήτρια του παγωνιού, επιθυμούσε να το πάρει μαζί της στην πτήση και μάλιστα του είχε βγάλει και εισιτήριο.

Δυστυχώς όμως, δεν επέτρεψαν στο εντυπωσιακό πτηνό να μπει στο αεροπλάνο παρά το γεγονός πως είναι πιστοποιημένο ως «σύντροφος συναισθηματικής στήριξης».

Βάσει του αμερικανικού νόμου, άνθρωποι με συναισθηματικά ή ψυχολογικά προβλήματα έχουν το δικαίωμα να ταξιδέψουν μαζί με τέτοια ζώα, χωρίς να τα κλείνουν σε κλουβί. Όμως, ο νομοθέτης φαίνεται πως είχε στο μυαλό του μόνο σκυλιά και γάτες, κυρίως λόγω μικρού μεγέθους. Οι εργαζόμενοι στην αεροπορική εταιρεία ενημέρωσαν την ιδιοκτήτρια πως λόγω βάρους αλλά και μεγέθους, το παγώνι δεν μπορεί να ταξιδέψει. Εκείνη, επέμεινε να ταξιδέψει μαζί της και προσπάθησε να τους πείσει, αλλά μάταια.

Σε φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, το πτηνό φαίνεται να κυκλοφορεί μέσα στο αεροδρόμιο και να… ποζάρει για τον κόσμο που ήθελε να το φωτογραφήσει.

Το πώς και αν ταξίδεψε τελικά παραμένει άγνωστο. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως ονομάζεται “Dexter” και ανήκει σε καλλιτέχνη που τον είχε υιοθετήσει για τις ανάγκες κάποιου πρότζεκτ του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ