ΚΟΣΜΟΣ

Ο ΟΗΕ επέστρεψε στην τουρκοκυπριακή πλευρά τον χάρτη που κατέθεσε για το εδαφικό

Ο ΟΗΕ επέστρεψε στην τουρκοκυπριακή πλευρά τον χάρτη που κατέθεσε για το εδαφικό
EUROKINISSI

Το ότι τα Ηνωμένα Έθνη  επέστρεψαν πίσω στην τουρκοκυπριακή πλευρά τον χάρτη για το εδαφικό, που αυτή κατάθεσε τον Ιανουάριο του 2017 στη Γενεύη, το μάθαμε σήμερα από τη δήλωση του εκπροσώπου του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζού, δήλωσε ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε στο ΚΥΠΕ, πως "περιήλθε σε γνώση μας στις αρχές του Δεκέμβρη το αίτημα του κ. Ακιντζί για να αποσύρει τον χάρτη του. Το συζητήσαμε με τα Ηνωμένα Έθνη και τους είπαμε ότι δεν συμφωνούμε και δεν δίνουμε την συγκατάθεσή μας για να δοθεί πίσω ο χάρτης στον κ. Ακιντζί από τα Ηνωμένα Έθνη".

Ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής είπε ότι «τα Ηνωμένα Έθνη δεν επανήλθαν για να μας πουν ότι πράγματι επέστρεψαν τον χάρτη στον κ. Ακιντζί».

Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΗΕ στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ, είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ότι την ελληνοκυπριακή πλευρά ενημέρωσε η ειδική σύμβουλος του γενικού γραμματέα, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ. Ωστόσο, ο κ. Σιντίκ δεν προσδιόρισε πότε έγινε η ενημέρωση αυτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ