ΚΟΣΜΟΣ

Σκοπιανό: Λύση μέχρι τον Ιούνιο «βλέπει» ο Ζάεφ

Σκοπιανό: Λύση μέχρι τον Ιούνιο «βλέπει» ο Ζάεφ
REUTERS/ file photo

Εφικτή θεωρεί την επίτευξη λύσης στο θέμα του ονόματος της πΓΔΜ ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ, με χρονικό ορίζοντα για αυτό τα μέσα του τρέχοντος έτους, εκτιμώντας πως μια τέτοια εξέλιξη θα επέτρεπε στα Σκόπια να λάβουν πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο, στις Βρυξέλλες.

«Ελπίζω ότι θα φτάσουμε σε λύσεις που είναι αρκετά αποδεκτές και για τα δύο μέρη, διότι στο τέλος η λύση πρέπει να διατηρήσει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των δύο χωρών. Μόνο με αυτόν τον τρόπο οικοδομούνται φιλίες σε μόνιμη και βιώσιμη βάση. Το λέω αυτό γιατί, αν είμαστε έξυπνοι και σοφοί να λύσουμε το πρόβλημα του ονόματος όσο το δυνατό πιο σύντομα, θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε και τις προοπτικές αυτών των αποφάσεων» τόνισε ο Ζόραν Ζάεφ, σε δηλώσεις του στον βουλγαρικό τηλεοπτικό σταθμό "NOVA".

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επανέλαβε την πρόθεσή του να θέσει την προτεινόμενη λύση που ενδεχομένως θα υπάρξει για το όνομα σε δημοψήφισμα και σημείωσε ότι αυτό, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πρόσθετη εγγύηση για την Ελλάδα, καθώς θα καταδεικνύει τη βούληση του λαού της χώρας του για λύση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ