ΚΟΣΜΟΣ

Natalie Wood: Ο πνιγμός της το 1981 ήταν ατύχημα ή μήπως όχι;

Natalie Wood: Ο πνιγμός της το 1981 ήταν ατύχημα ή μήπως όχι;
REUTERS/ file photo

Ο πνιγμός της ηθοποιού Natalie Wood υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του Χόλυγουντ. Τώρα οι Αρχές εξετάζουν τον θάνατό της ως «ύποπτο», αφού εμφανίστηκαν νέες μαρτυρίες.

Η Wood, μία πρωτοκλασάτη ηθοποιός που πρωταγωνίστησε στο "West Side Story” και στο “Splendor in the Grass”, πέθανε το 1981, όταν έπεσε μέσα στον ωκεανό στα ανοικτά της νήσου Καταλίνα στην Καλιφόρνια, ενώ ήταν στο σκάφος με τον σύζυγό της Robert Wagner και τον φίλο τους, Christopher Walken. Ήταν 43 ετών.

Αρχικά η αστυνομία κατέληξε ότι ο θάνατός της ήταν ατύχημα, όμως, μετά από χρόνια, μελανιές που βρέθηκαν στο σώμα της Wood οδήγησαν τον ιατροδικαστή της κοινότητας του Λος Άντζελες να αλλάξει την αιτία θανάτου από «πνιγμό λόγω ατυχήματος» σε «πνιγμό υπό άλλους αδιευκρίνιστους παράγοντες».

Το 2011 το γραφείο του Σερίφη άνοιξε εκ νέου την έρευνα για τον θάνατο της Wood, αφού επικοινώνησαν μαζί τους άνθρωποι που υποστήριζαν ότι έχουν «επιπλέον πληροφορίες» για τον πνιγμό.

Την Πέμπτη, αφού εξέτασαν περισσότερα από εκατό νέα στοιχεία, οι Αρχές είπαν ότι οι καταθέσεις νέων μαρτύρων «δείχνουν μια νέα ακολουθία γεγονότων μέσα στο σκάφος εκείνο το βράδυ».

«Οι καταθέσεις αυτών των νέων μαρτύρων διαφέρουν από την αρχική εκδοχή των γεγονότων όπως αναφέρθηκαν από προηγούμενους μάρτυρες, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων που ήταν στο σκάφος», ανέφερε σε ανακοίνωση το γραφείο του σερίφη.

Ένας μάρτυρας είπε στους ερευνητές ότι ακούγονταν φωνές και πνιχτοί ήχοι προερχόμενοι από το δωμάτιο του ζευγαριού μέσα στο σκάφος εκείνο το βράδυ, ενώ ένας άλλος μάρτυρας ανέφερε ότι μια γυναίκα και ένας άντρας καβγάδιζαν στο πίσω μέρος του σκάφους, είπαν οι αξιωματούχοι.

«Έχουμε αρκετά στοιχεία για να κάνουμε κάποια σύλληψη αυτή τη στιγμή; Όχι», αναφέρει το γραφείο του σερίφη. «Παραμένει μια έρευνα ενός ύποπτου θανάτου».

Ποια ήταν η Natalie Wood

Για δεκαετίες η Wood ήταν τοπ σταρ, και επικρατούσε τόσο στο box office όσο και στα Όσκαρ. Θεωρείτο επίσης μία από τις ομορφότερες ηθοποιούς του Χόλυγουντ.

Ο πρώτος πρωταγωνιστικός της ρόλος ήταν ως παιδί στην ταινία “Miracle on 34th Street” το 1947 και έπαιξε στο πλευρό μερικών από τους κορυφαίους άνδρες ηθοποιούς –τον James Dean στον «Επαναστάτη χωρίς Αιτία» και τον Warren Beatty στο “Splendor in the Grass”.

Προτάθηκε για Όσκαρ και για τις δύο αυτές ταινίες, καθώς και για το “Love with the Proper Stranger” το 1963.

Ένας από τους πιο γνωστούς ρόλους της ήταν ως Μαρία στο “West Side Story”. Παρόλο που η φωνή της όταν τραγουδούσε ήταν ντουμπλαρισμένη, κέρδισε εξαιρετικές κριτικές για την ερμηνεία της σε αυτή την ταινία, που έγινε μία από τις πιο λατρεμένες όλων των εποχών.

Natalie Wood's drowning now considered a 'suspicious death', By Nicole Chavez, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ