ΚΟΣΜΟΣ

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ έχει διαφύγει στη Συρία

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ έχει διαφύγει στη Συρία
Reuters

Ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στο πλανήτη, ο τζιχαντιστής Σαλάχ Αμπντεσλάμ, πρωταγωνιστής των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, βρίσκεται στη Συρία.

Την είδηση μετέδωσε το CNN, επικαλούμενο πηγές που παρακολουθούν από κοντά τις έρευνες για τον εντοπισμό του και άλλες από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Οι ερευνητές ταυτοποίησαν αμέσως μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου τον Αμπντεσλάμ ως έναν από τους δράστες.

Ωστόσο, κατάφερε να ξεγλιστρήσει από τα χέρια των διωκτικών αρχών. Υπενθυμίζεται ότι ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στην Ευρώπη, ύποπτος για τη σφαγή στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν τη νύχτα μετά την επίθεση σε καφετέρια στις Βρυξέλλες. Η πιθανότητα ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ να κινήθηκε με τόση ευκολία σε δημόσιο μέρος στη βελγική πρωτεύουσα γεννά προβληματισμό.

Ο δικηγόρος Ολιβιέ Μαρτίν (Olivier Martins), είχε δηλώσει πριν από λίγες μέρες ότι ο πελάτης του Ουλκαντί έλαβε μία κλήση στις 14 Νοεμβρίου για να παραλάβει έναν φίλο από τον υπόγειο σταθμό του Μπόκστελ (Bockstael) στο Λάακεν (Laeken), νοτιοδυτικά των Βρυξελλών. Αυτός ο φίλος ήταν ο Αμπντεσλάμ, είπε ο Μαρτίν.

"Δεν ήξερε πως ήταν ο Σαλάχ και δεν τον αναγνώρισε αμέσως γιατί φορούσε καπέλο (τζόκεϊ). Στο αυτοκίνητο ο Σαλάχ του είπε ότι ο αδελφός του Μπραχίμ είχε σκοτώσει ανθρώπους στο Παρίσι και είχε ανατιναχθεί. Για τον πελάτη μου, ο οποίος ήταν φίλος και με τα δύο αδέλφια, αυτό ήταν σοκ. Δεν μπορούσε να το καταλάβει και δεν μπορούσε να σκεφτεί καθαρά". Κατά την επιστροφή τους στις Βρυξέλλες, η τριμελής ομάδα σταμάτησε σε μία καφετέρια, είπε ο δικηγόρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ