ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: 82 συλλήψεις φερόμενων ως τζιχαντιστών

Τουρκία: 82 συλλήψεις φερόμενων ως τζιχαντιστών
Φωτογραφία αρχείου Πηγή: REUTERS/ MURAD SEZER

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 82 ύποπτα μέλη του Ισλαμικού Κράτους, 77 εκ των οποίων ξένοι υπήκοοι, στη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποίησε στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ομάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έβαλαν στο στόχαστρό τους ύποπτους που θεωρείται ότι ενήργησαν για λογαριασμό τζιχαντιστών, οι οποίοι μετέβησαν σε εμπόλεμες ζώνες στη Συρία και το Ιράκ και προετοίμαζαν επιθέσεις σε αστικά κέντρα της Τουρκίας.

Ταυτόχρονες επιχειρήσεις της αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν σε 16 διευθύνσεις δέκα συνοικιών της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε το πρακτορείο, χωρίς να διευκρινίσει πότε πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση.

Το ρεπορτάζ του πρακτορείου δεν διευκρινίζει ποια αποδεικτικά στοιχεία διέθετε η αστυνομία για να οδηγηθεί στα ίχνη των υπόπτων αλλά επισημαίνει ότι κατασχέθηκε ψηφιακό υλικό και έγγραφα στη διάρκεια των εφόδων.

Η Τουρκία συμμετέχει στον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και έχει συλλάβει περισσότερους από 5.000 ύποπτους τζιχαντιστές, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει απελάσει χιλιάδες ξένους μαχητές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ