ΚΟΣΜΟΣ

Η οργάνωση Σαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ ανέλαβε την ευθύνη για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού

Η οργάνωση Σαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ ανέλαβε την ευθύνη για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού
ΑΠΕ -ΜΠΕ/ΕPA/EPA/ABDALLA SAAD

Μια τζιχαντιστική οργάνωση που συνδέεται με το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία ανέλαβε την ευθύνη για την κατάρριψη του ρωσικού SU-25.

Η οργάνωση Σαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ ανήρτησε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης μια ανακοίνωση όπου ένας διοικητής υπεύθυνος για την αεράμυνα επιβεβαιώνει ότι ένας από τους μαχητές της έπληξε το αεροσκάφος κατά τη διάρκεια μιας αεροπορικής επιδρομής στην πόλη Σαρακέμπ στην επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία.

Η Ταχρίρ αλ Σαμ περιλαμβάνει την οργάνωση που είναι γνωστή ως Μέτωπο αλ Νόσρα, το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετέδωσε αρχικά ότι ο πιλότος πρόλαβε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος και πως αιχμαλωτίστηκε από αντάρτες.

Μερικές ώρες αργότερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι ο πιλότος είναι νεκρός.

Βίντεο σε κοινωνικά δίκτυα δείχνουν το ρωσικό μαχητικό να φλέγεται ενώ άλλα, τους καπνούς που είχαν γεμίσει τον ουρανό πάνω από την περιοχή μετά τη συντριβή του.

Η Ρωσία συνεργάζεται με το συριακό στρατό και μαχητικά της χώρας στοχεύουν θέσεις ανταρτών στην περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί ποια ομάδα ανταρτών κατέρριψε το ρωσικό μαχητικό και εάν ο πιλότος είναι ζωντανός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ