ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ: Δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις

Μέρκελ: Δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις
REUTERS/Christian Mang

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, τόνισε πως δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του κόμματός της, των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), του αδελφού του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) και των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, ενώ πρόσθεσε ότι αναμένει πως θα είναι και σήμερα σκληρές.

«Συγκεντρωθήκαμε ξανά σήμερα εδώ για τον αποφασιστικής σημασίας γύρο των διαπραγματεύσεων. Προς το παρόν δεν είναι δυνατό να πούμε πόσο θα διαρκέσει. Κάναμε καλή δουλειά βάσης χθες, όμως μένουν να επιλυθούν σημαντικά θέματα», πρόσθεσε πριν την έναρξη των συζητήσεων.

«Πηγαίνω σήμερα στις συζητήσεις με καλή πρόθεση, αλλά επίσης αναμένω ότι θα αντιμετωπίσουμε και σήμερα δύσκολες διαπραγματεύσεις», τόνισε η Μέρκελ.

Στόχος του CDU/CSU και του SPD είναι να καταλήξουν σε μια συμφωνία ως το τέλος της ημέρας ώστε να επαναληφθεί ο «μεγάλος συνασπισμός» που κυβερνά τη Γερμανία από το 2013, αν και κάποιοι πολιτικοί εκτιμούν ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν ως τη Δευτέρα ή την Τρίτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ