ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Συνεχίζονται τη Δευτέρα οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Γερμανία: Συνεχίζονται τη Δευτέρα οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης
REUTERS/Axel Schmidt

Τη Δευτέρα θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις των δυνητικών κυβερνητικών εταίρων (CDU/CSU, SPD) τουλάχιστον για τα θέματα Υγείας και Αγοράς Εργασίας, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε πριν από λίγο το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Ο Πρωθυπουργός της Σαξονίας -Άνχαλτ και μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Ράινερ Χάσελοφ δήλωσε πάντως ότι δεν βλέπει ανυπέρβλητα εμπόδια στον δρόμο για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

«Δεν γνωρίζω κάποιο θέμα το οποίο να είναι ανυπέρβλητο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ οι εκπρόσωποι των κομμάτων ανακοίνωσαν συμφωνία και σε ό,τι αφορά στην μετάβαση στην ψηφιακή εποχή.

Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε επένδυση ύψους 12 δισεκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή και την επέκταση της ευρυζωνικότητας.

Αναβολή της συνεδρίασης του προεδρείου του CSU

Νωρίτερα, το γερμανικό πρακτορείο (dpa) μετέδιδε ότι οι Χριστιανοδημοκράτες (CSU) ) ανέβαλαν την προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση του Προεδρείου τους.

Έξω από το κτίριο του SPD στο Βερολίνο, όπου συναντώνται σήμερα οι εκπρόσωποι των κομμάτων, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα εκδήλωση διαμαρτυρίας από την οργάνωση Greenpeace, η οποία ζητούσε τον περιορισμό των καυσαερίων και την ενίσχυση των περιβαλλοντικών πολιτικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ