ΚΟΣΜΟΣ

H αύξηση της θερμοκρασίας θα βυθίσει μισό δις ανθρώπους

H αύξηση της θερμοκρασίας θα βυθίσει μισό δις ανθρώπους
Climate Central

Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας και η ανεξέλεγκτη εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα θα μπορούσε να οδηγήσει πάνω από 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε ακραία φτώχεια και να χάσουν τη ζωή τους πάνω από μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι.

Αυτό αποκάλυψαν δύο νέες μελέτες που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν από την 21η ετήσια παγκόσμια διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (COP21) που διεξάγεται στο Le Bourget.

Η Παγκόσμια Τράπεζα σε έκθεσή της αναφέρει ότι η πολιτική για την σταθεροποιηση του κλίματος θα πρέπει να ενσωματωθεί με τις προσπάθειες για την εξάλειψη της φτώχειας.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη αναμένεται να ωθήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε ακραία φτώχεια μέσα στα επόμενα 15 χρόνια, με την υποσαχάρια Αφρική και τη Νότια Ασία που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

Θα χάσουν τις καλλιέργειές τους, θα αυξηθούν οι τιμές των προϊόντων, θα συρρικνωθεί η γεωργία που αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων τους. Η κλιματική αλλαγή ευνοεί την έξαρση των νοσημάτων και τη μετάδοση της ελονοσίας. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία η αύξηση της θερμοκρασίας κατά 2-3 ° C είναι πιθανό να φέρει 150 εκατομμύρια ανθρώπους αντιμέτωπους με την ελονοσία.

Σύμφωνα με άλλη έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Central Climate, μπορεί να προκληθεί άνοδος της στάθμης της θάλασσας από την αύξηση κατά 4 ° C της θερμοκρασίας του πλανήτη. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να βυθιστούν οι κατοικίες 760 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Εάν η θερμοκρασία της Γης αυξηθεί κατά δύο βαθμούς τότε θα χάσουν τα σπίτια τους 130 εκατομμύρια άνθρωποι.
Οι πόλεις με τους πληθυσμούς που απειλούνται περισσότερο βρίσκονται όλες στην Ασία και περιλαμβάνουν τη Σαγκάη, το Χονγκ Κονγκ, Καλκούτα, Βομβάη, Ντάκα, Τζακάρτα και το Ανόι.

Climate change could create 100 million poor, over half a billion homeless

By Tiffany Ap, for CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ