Μπερλουσκόνι: Yπάρχουν 600.000 μετανάστες στην Ιταλία που δεν έχουν δικαίωμα παραμονής
Στο μεταναστευτικό και στο προσφυγικό αναφέρθηκε την Κυριακή (4/2) ο επικεφαλής του κόμματος Forza Italia, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξή στο τηλεοπτικό κανάλι Tg5, το οποίο ανήκει στον όμιλο της οικογένειάς του.
«Στην Ιταλία υπάρχουν 600.000 μετανάστες που δεν έχουν δικαίωμα να παραμείνουν στη χώρα μας», είπε ο πρώην πρωθυπουργός. «Πρόκειται για μια κοινωνική βόμβα έτοιμη να εκραγεί, διότι είναι έτοιμοι να παραβιάσουν τον νόμο», τόνισε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον Μπερλουσκόνι, «μόνο 30.000 άνθρωποι έχουν δικαίωμα να παραμείνουν στην χώρα, λόγω του ότι είναι πρόσφυγες που άφησαν πίσω τους πολέμους».
Ο αρχηγός της Forza Italia τόνισε, τέλος, ότι θα έπρεπε να υπογραφούν συμφωνίες με αφρικανικές χώρες για να ελέγξουν πιο αποτελεσματικά τα σύνορά τους, να αυξηθούν οι επαναπατρισμοί παράτυπων μεταναστών και ότι χρειάζεται «ένα νέο, μεγάλο σχέδιο Μάρσαλ για την στήριξη της Αφρικής».
Ρόδος: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε - Κατήγγειλε δολοφονική επίθεση για να ενοχοποιήσει πρώην σύντροφό του
19:39
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς 100% τις ευρωπαϊκές χώρες που θα επιβάλουν Φόρο Ψηφιακών Υπηρεσιών
19:33
Σκόπελος: 19χρονη καταγγέλλει ότι βιάστηκε από συνάδελφό της
19:30
Νιγηρία: Τουλάχιστον εννέα νεκροί από κατάρρευση κτηρίου στο Λάγκος
19:22