«Στερεύει» η τεκίλα; Η έλλειψη που προβληματίζει τους λάτρεις του ποτού
Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που έχουν μια... ιδιαίτερη σχέση με την τεκίλα και κάθε φορά που βγαίνουν για ένα ποτό, δύσκολα λένε «όχι» σε ένα σφηνάκι. Βέβαια, πιθανώς να φτάσει η στιγμή που θα χρειαστεί να το σκεφτούν λίγο παραπάνω από 2 δεύτερα, αφού ίσως συντόμως η τιμή της να αυξηθεί, λόγω έλλειψης.
H μείωση των καλλιεργειών του φυτού Αγαύη, σύμφωνα με προειδοποιήσεις ειδικών, ίσως «αναγκάσει» τις εταιρείες που παράγουν την τεκίλα να αυξήσουν την αξία της. Επιπλέον, οι επιστήμονες τονίζουν πως όλο αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές ελλείψεις ακόμη και στις γνωστότερες επιχειρήσεις.
Η αγαύη είναι ένα κακτοειδές φυτό που αποτελεί το συστατικό - κλειδί για την παραγωγή του ποτού. Η τιμή της αγαύης έχει αυξηθεί κατά έξι φορές τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Λόγω όλων αυτών των ανησυχητικών προειδοποιήσεων, αρκετοί αγρότες έχουν ξεκινήσει την καλλιέργεια καρπών, οι οποίοι όμως θα χρειαστούν οκτώ ολόκληρα χρόνια για να αναπτυχθούν πλήρως. Οπότε, λόγω της έλλειψης αυτής, τα φυτά ξεριζώνονται νωρίτερα, με αποτέλεσμα την μικρότερη παραγωγή τεκίλας.

Πηγή: Reuters/Carlos Jasso
Ένας αγρότης δήλωσε στο Reuters: «Οι βιομηχανίες χρησιμοποιούν φυτά τεσσάρων χρόνων, επειδή δεν υπάρχουν άλλα. Και σας το λέω με σιγουριά γιατί έχω πουλήσει».
Δεκάδες εμπειρογνώμονες στον χώρο της τεκίλας δήλωσαν στο πρακτορείο πως η έλλειψη θα γίνει ακόμη χειρότερη φέτος και πιθανότατα θα διαρκέσει ως το 2021.
Η δημιουργία διαμαντιών και άλλες 5 χρήσεις της Τεκίλα που δεν γνωρίζετε
Έφτασε στη βάση της Σούδας το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Gerald Ford
15:46
Χαλκίδα: Χειροπέδες σε ανήλικο μοτοσικλετιστή - Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και παρέσυρε 15χρονο
15:41
Η Νέα Υόρκη αντιμέτωπη με την ισχυρότερη χιονοθύελλα της 10ετίας: Ακυρώσεις πτήσεων, κλειστά σχολεία, απαγόρευση κυκλοφορίας
15:30
Η Αυστραλία στηρίζει τον αποκλεισμό του Άντριου από τη σειρά διαδοχής στον θρόνο: Η επιστολή στον Στάρμερ
15:19