ΚΟΣΜΟΣ

Υπουργός Άμυνας πΓΔΜ: Κανένας δεν θα βγει από αυτή τη διαμάχη με μια λύση ως νικητής

Υπουργός Άμυνας πΓΔΜ: Κανένας δεν θα βγει από αυτή τη διαμάχη με μια λύση ως νικητής
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/GEORGI LICOVSKI

«Κανένας από τους δύο δεν θα βγει από αυτή τη διαμάχη με μια λύση ως νικητής. Όλοι θα υποστούμε κριτική». Την άποψη αυτή εξέφρασε η υπουργός Άμυνας της πΓΔΜ Ραντμίλα Σεκερίνσκα, σε τηλεοπτική συνέντευξή της για το ενδεχόμενο συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για το ονοματολογικό.

Σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, η οποία θα μεταδοθεί ολόκληρη την Τρίτη, η κ. Σεκερίνσκα υπογράμμισε ότι η «λήψη απόφασης σημαίνει ευθύνη». Εξέφρασε, όμως, τη θέση ότι «μεγαλύτερη ευθύνη, η μη λήψη απόφασης».

Τι είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της πΓΔΜ για το συλλαλητήριο

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της πΓΔΜ και αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις Μπούγιαρ Οσμάνι είπε ότι το χτεσινό συλλαλητήριο στην Αθήνα δεν πρέπει να επηρεάσει τη διαδικασία επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας της γειτονικής χώρας.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος τόνισε, παράλληλα, ότι το συλλαλητήριο αποτελεί μέρος του πολιτικού διαλόγου που διεξάγεται σε διάφορες μορφές και είναι κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι δεν πρέπει να υποτιμάται και ο μεγάλος αριθμός των ανθρώπων που υποστηρίζει την εξεύρεση λύσης και τάσσονται κατά αυτού του τρόπου έκφρασης διαμαρτυρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ