ΚΟΣΜΟΣ

Αυτός είναι ο μυστικοπαθής καλλιτέχνης Banksy;

Αυτός είναι ο μυστικοπαθής καλλιτέχνης Banksy;
AΠΕ-ΜΠΕ/EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Ένα νέο βίντεο του street artist Banksy κυκλοφορεί σε διεθνείς ιστοσελίδες και κοινωνικά δίκτυα, με πολλούς να ισχυρίζονται ότι πρόκειται για μόλις τη δεύτερη φορά -και αυτό με ερωτηματικό- που ο άνδρας «συλλαμβάνεται» από τον φακό τα τελευταία 20 χρόνια!

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Independent, τα πλάνα τράβηξε ένας ιδιοκτήτης καταστήματος με ανακυκλώσιμα υλικά και αποκαλύπτουν τον «πραγματικό» Banksy, που εικάζεται ότι είναι ο καλλιτέχνης Robin Gunningham.

Η πρώτη φωτογραφία του καλλιτέχνη, που κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει την ταυτότητά του μυστική, φέρεται να τραβήχτηκε το 2003 στη Τζαμάικα.

Και τώρα, ένας άντρας που του μοιάζει ιδιαίτερα καταγράφτηκε σε βίντεο στην πόλη Hull της Βρετανίας, την ίδια περίοδο που τρία έργα του Bansky εντοπίστηκαν σε δρόμους της ευρύτερης περιοχής.

Στο εν λόγω βίντεο, που τραβήχτηκε μερικά μέτρα από ένα από τα γκράφιτί του, ο καλλιτέχνης φοράει ένα καπέλο και γυαλιά ηλίου για να μην είναι εύκολο να αναγνωριστεί.

Μερικές ώρες αργότερα, ο ίδιος ο Banksy επιβεβαίωσε μέσω του λογαριασμού του στο Instagram ότι το εν λόγω γκράφιτι φέρει την υπογραφή του.

https://www.instagram.com/p/BebMS9ZDaM_

Ο Ρίτσαρντ Τίλσον, 39 ετών και ιδιοκτήτης καταστήματος, κατέγραψε σε βίντεο δύο άντρες μέσα σε ένα βαν Mercedes Sprinter, καθώς φοβήθηκε ότι πρόκειται για ληστές. Ακολούθησε, λοιπόν, έναν από τους άντρες για περίπου 300 μέτρα και τον είδε να βγάζει φωτογραφίες του έργου. Έτσι, ο επιχειρηματίας ησύχασε και το ξέχασε.

Όταν όμως, ο καλλιτέχνης επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για δικό του έργο τότε ο 39χρονος κατάλαβε τι είχε συμβεί.

https://www.instagram.com/p/BcpfbsWjiYC

«Προσωπικά, είμαι 95% σίγουρος ότι είναι αυτός» είπε ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ