ΚΟΣΜΟΣ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018: Αναταραχή στις αγορές λόγω...τηγανητού κοτόπουλου

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018: Αναταραχή στις αγορές λόγω...τηγανητού κοτόπουλου
EPA/SERGEI ILNITSKY

Η βιομηχανία κοτόπουλου της Νότιας Κορέας, προκαλεί παγκόσμια αναταραχή στις χρηματιστηριακές αγορές, εξαιτίας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι επενδυτές ανά τον κόσμο, στοιχηματίζουν ότι εκατομμύρια Κορεάτες θα παρακολουθήσουν τους Αγώνες τρώγοντας τηγανητό κοτόπουλο, αγαπημένο φαγητό για τους φιλάθλους -και όχι μόνον-, σε σπίτια και μπαρ.

Η αύξηση των μετοχών των σχετικών εταιρειών στο χρηματιστήριο της Νότιας Κορέας, είναι θεαματική: η Harim Co κατά 13,3%, η Maniker κατά 5,3% και Dongwoo Farm κατά 2%, τη στιγμή μάλιστα που ο γενικός δείκτης υποχωρεί.

«Η ζήτηση είναι πιθανό να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, επειδή οι άνθρωποι θα παραγγείλουν τηγανητό κοτόπουλο για να παρακολουθήσουν τους Αγώνες και αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στα αποθέματα», δήλωσε ο Λι Κιουνγκ Γιου, αναλυτής της εταιρείας Korea Investment & Securities.

Η κατανάλωση κοτόπουλου από την Νότια Κορέα αναμένεται να αυξηθεί, χάρη στους Ολυμπιακούς αγώνες, σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Αγροτικής Οικονομίας της Κορέας.

Το κοτόπουλο και η μπύρα είναι ένας συνδυασμός γνωστός ως chimaek και χρονολογείται από το 2002, όταν η Νότια Κορέα φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Ιαπωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ