Δυσαρεστημένη η γερμανική βιομηχανία από την προγραμματική συμφωνία
Τη δυσαρέσκειά της για την προγραμματική συμφωνία της νέου κυβερνητικού συνασπισμού εξέφρασε η Ένωση Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI), υποστηρίζοντας ότι το σχέδιο ενισχύει την ανακατανομή και όχι την διασφάλιση του μέλλοντος.
«Στη συνολική εικόνα η γερμανική βιομηχανία είναι δυσαρεστημένη από την προγραμματική συμφωνία. Σε ό,τι αφορά την εκταμίευση κεφαλαίων, υπάρχει μια σαφής τάση προς την κατεύθυνση της ανακατανομής αντί της διασφάλισης του μέλλοντος», δήλωσε ο Πρόεδρος της BDI Ντίτερ Κεμπφ και πρόσθεσε ότι στην φορολογική πολιτική, παρά την καλή οικονομική κατάσταση, απουσιάζει το θάρρος για χειροπιαστές ελαφρύνσεις και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
«Η Γερμανία πρέπει επειγόντως να αντιμετωπίσει τον διεθνή φορολογικό ανταγωνισμό. Μας λείπει μια σαφής αναγνώριση φορολογικών κινήτρων για την έρευνα και την ανάπτυξη (…) Επίσης δεν φαίνεται μια μεγάλη κίνηση στο θέμα της ψηφιοποίησης», κατέληξε ο Πρόεδρος της BDI.
SPONSORED
Αινιγματική ανάρτηση Τσίπρα για νέο κόμμα: «Τον Μάρτη ήταν νωρίς»
09:59
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα λόγω έργων σε Λεωφόρο Αλίμου - Κατεχάκη και Κηφισό
09:50
Πειραιάς: Αυτοκτονία η βουτιά θανάτου της 24χρονης από μπαλκόνι 7ου ορόφου
09:44
Θεσσαλονίκη: Σύρραξη 20 ατόμων σε ποντιακό γλέντι - Δύο τραυματίες από ρίψη μπουκαλιών
09:40